Erdoğan’dan yeni ‘yumuşama’ mesajı ve ‘parti içi değişim’ sinyali

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 7:35 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 7:36 pm

‘Yumuşama ikliminin siyasetin hakim karakteri olmasını istediklerini söyleyen’ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisi içinse ‘değişim’i işaret etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçimde yaşadığı hezimet sonrası ‘siyasette yumuşama’ sürecine yönelik mesajlarını sürdürüyor. AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan bu kez “Yumuşama ikliminin geçici değil Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YUMUŞAMA İKLİMİNİN HAKİM KARAKTER HALİNE GELMESİNİ ARZU EDİYORUZ’

Erdoğan şunları söyledi: “Bizim için önemli olan Türkiye’nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır. Siyaseti önce milletim ve önce memleketim şiarıyla yapıyoruz. Sandığın itibarına itibar katan her neticeyi Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde aşılmış yeni bir eşit olarak görüyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın olgun duruşu, 31 Mart sonrası siyasetin genel havasını değiştirmiştir. Yumuşama ikliminde siyasetçilerin mesajları ve toplumda siyaset kurumuna güvenin artmasının önemli payı vardır. Bu ikliminin geçici değil Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini arzu ediyoruz. Başta 1 Mayıs olmak üzere çeşitli oyunlarına gelmedik. Muhalefetteki muhataplarımızın dirayetli davrandığını görüyor, bundan da ülkemiz siyaseti adına memnuniyet duyuyoruz. Siyasetçilerin sorumluluk bilinciyle hareket ederek sandığın itibarına gölge düşürecek, sivil siyasete güveni sarsacak beyanlardan uzak duracak beyanlarını diliyorum.”

‘MİLLETİN SINIFTA BIRAKTIĞINI BAŞTACI EDEMEYİZ’

31 Mart’taki sonuçlara yönelik muhasebe yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan devamında özetle şöyle konuştu: “Milletimizin nazarında ibra olan bizim gözümüzde de başarılıdır. Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz. İnşallah bu süreci kılı kırk yaran bir kuyumcu titizliğinde yürüteceğiz. Kırarak, dökerek dağıtırak değil; toparlayarak, bütünleştirerek, kucaklaşarak ilerleyeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracak partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni hizmet erleriyle, isimlerle kadrolarımızı tahkim ederken partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz.
Bizim AK Parti’den güç devşirecek isimlere değil AK Parti’ye güç katacak ufuk, vizyon, dinamizm, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var. Bu anlayışla partimizin çatısı altında AK Parti rozetiyle ülke ve millete hizmet etmek isteyenlere kapımızı kapatmıyoruz. Ama siyaseti kariyer basamağı olarak görenlerle yol yürünemeyeceğini de geçmiş tecrübelerimizin ışığında çok çok iyi biliyoruz.”

Özgür Özel’den akraba atamalarını soran ATV muhabirine: AKP’li vekile Yunusemre’ye atadığı danışmanı sor

Kaynak: TELE1