Erdoğan’dan Van açıklaması: Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz ama…

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 9:33 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 11:15 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü yangın ve Van’daki mazbata kriziyle ilgili konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftar programında konuşma yaptı.

Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına değinen Erdoğan “Faciayla ilgili adli ve idari tahkikat hemen başlatılmış ve 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dahil böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu, ihmali, kusuru varsa hepsinin de üzerine kararlılıkla gidilecektir” dedi.

Van’daki mazbata krizi ve sonrasında başlayan protestolara ilişkin konuşan Erdoğan “Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz” diyerek şunları söyledi:

“Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Emniyet güçlerimiz gerekli müdahalelerde bulunarak olayların büyümesini engellemişlerdir. Her kim şiddeti, kaosu, eşkıyalığı, vandallığı hak arama yolu olarak görürse yine karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır.

Dünyanın hiçbir medeni devleti böyle bir şeye göz yummaz. Türkiye Cumhuriyeti de bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz ama Kandil’deki terör baronlarının da baskıyla vatandaşlarımıza musallat olmalarına, şehirlerimizin huzuruna ve barışına kast etmelerine, artık geçmişte kalan acıları insanımıza tekrar yaşatmalarına kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz.

Bu tarz teşebbüsler karşısında hukuk devletinin gereği neyse demokrasimiz neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Tüm siyasi aktörlerden hukukun üstünlüğüne saygı göstermeyi bekliyoruz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi de ekonomiden bağımsız görmüyoruz.”

Abdullah Zeydan’ın mazbatası iade edildi

AKP’den YSK’ya Van kutlaması: Cinnet halini sonlandırdı

Kaynak: AA