Erdoğan’dan Türken-USA Vakfı öğrencilerine büyük destek

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 7:48 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 7:48 am

BM toplantıları nedeniyle New York’ta bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ensar ve Türgev Vakıfları’nın ortaklaşa ABD’de kurduğu TÜRKEN Vakfı temsilcileriyle görüştü.

Türgev adına Bilal Erdoğan’la Ensar vakfı adına İsmail Cenk Dilberoğlu’nun 2014 yılında Delaware Eyaleti’nde kurduğu Türken Vakfı, dünyanın en pahalı kentlerinden New York Manhattan’da milyonlarca dolara mal olacak öğrenci yurdu yaptırıyor.

YURDUN MALİYETİ 100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE

Erdoğan Türken yetkililerinden vakıf öğrencileri için yaptırılan sadece arsasına yaklaşık 20 milyon dolar ödenen 21 katlı lüks yurdun son durumuyla ilgili bilgi aldı. Yurdun maliyetinin yüz milyon doların üzerinde olması bekleniyor.

Türkevi’nde bir grup vakıf öğrencisine konuşan Erdoğan, Manhattan’daki yurtla ilgili çalışmaları yakından izlediğini söyledi, ‘TÜRKEN’in, 2014 yılından bugüne beş farklı eyaletteki sekiz merkezde, 500’ü aşkın öğrenciye hizmet sunması gerçekten takdire şayandır. Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir’ dedi.

Erdoğan’ın New York’tan ayrılmadan önce yurt inşaatını incelemesi bekleniyor.

Erdoğan’ın ABD’de yaşayan dayıoğlu Halil Mutlu’nun ilk başkanı olduğu Yönetim Kurulu’nda Esra Albayrak, Haluk Gani Memiş Yetim, İbrahim Bacacı gibi isimler bulunuyor. Vakfın Başkanlığını şu anda Behram Turan yürütüyor.

İşte Erdoğan’ın kızının yönetimde olduğu TÜRKEN Vakfı’nın yönetim kurulu

Delaware, New York ve Pensilvanya’da şubeleri bulunan Türken Vakfının 2 buçuk milyon dolara satın aldığı ünlü boksör Muhammed Ali’nin Michigan’daki çifliği de gayri menkulleri arasında bulunuyor. Çifliğin hangi amaçla kullanıldığına ilişkin bir bilgi yok.

YURDUN YAKININDA OKUL YOK!

Erdoğan’ların gözdesi Türken Vakfı’nın Manhattan’da 21 katlı ‘gökdelen’ yaptırmasının bugüne kadar mantıklı bir açıklaması olmadı.

Yakın çevresinde bir üniversite yok. Normal bir öğrencinin cebindeki harçlık yol parasını bile karşılamaz. Tabii ‘VIP’ öğrenciler değillerse!