Erdoğan’dan tepki gösteren kurmaylarına: Siz konuşun, bana bırakmayın

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 8:36 am - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 8:36 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir camide Sezen Aksu için sarf ettiği sözler AKP’li kurmayları da rahatsız etti. Kurmaylar, Erdoğan’ın gösterdiği tepkinin fazla olduğunu söyledi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre bazı kurmaylar Kabaş ile Aksu olayının aynı zamana denk geldiğini söyleyip Kabaş’a gereken tepkinin verildiğini ancak Aksu’ya gösterilen tepkinin fazla olduğunu dile getirdi.

“SİZ KONUŞUN”

“Sedef Kabaş ile ilgili gereken tepki her mecrada verilmeli. Ama Sezen Aksu farklı bir konu. Çözüm sürecinde destek vermiş, toplumda sevilen bir sanatçı” yorumu yapıldı. Bazı kurmaylar, Aksu konusunda muhakkak bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu ağırlıklı olarak ilgili makamların ve kurmayların yapması gerektiğini savundular. Bir kurmayın da Sezen Aksu’nun tepki gösterilen şarkı sözlerinin 5 yıl önce yazıldığını hatırlatarak, şarkının sözlerinin anlamını anlattığı öğrenildi. Eleştiri ve yorumları dinleyen Erdoğan’ın “Siz konuşun tabii; bana bırakmayın” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.

Erdoğan Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir

AKP’de Sezen Aksu çatlağı! Yenişafak’tan yanıt verdi