Erdoğan, Çanakkale Savaşı’nı referans gösterdi

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 2:28 pm - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 3:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Bahar Kalkanı Harekatı’na ilişkin bilgi verdi. Konuşmasında Çanakkale Savaşı’nı referans gösteren Erdoğan, “Gazi Mustafa Atatürk Çanakkale’de askerlerimize ne diyordu. ‘Ben sizlere ölmeyi emrediyorum’ diyordu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Bitti o iş, bu yükten nasibinizi alacaksınız

Rusya ve İran’a yönelik, “Bizim sizinle bir işimiz yok. Biz Suriye’de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca insanın yol açtığı insanı krizi çözmek ve topraklarımızın güvenliği için çalışıyoruz. Topraklarında 3.7 milyon, sınırlarında 1 milyondan fazla insanı barındıran Türkiye’dir. Bu yükü tam 9 yıldır Türkiye üstleniyor” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib’de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi. BM Suriye Araştırma Komisyonu, Esed rejiminin Suriye’de sağlık kuruluşları ve sivil unsurları vurarak defalarca savaş suçu işlediğini bildirdi. Şu ana kadar Rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır. Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz. Bu gafillere Türkiye’nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz.”

SURİYE’YE TEHDİT

“Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor. Suriye, Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur.”

“Şimdi Batı hesap verecek. Dünya Yüksek Mültecileri Komiserliğine. Neden? Çünkü mültecilere şu anda takındıkları tavır. Şu anda gaz bombası atmak suretiyle onları yeri geldiği zaman gerçek bomba atmak suretiyle yıldırmaya çalışanlar bunun uluslararası camiada da hesabını vermek zorunda kalacaklar. Bu akşam Almanya Bulgaristan ile de görüşmelerimiz var.

AVRUPA’YA YÖNELENLERİN SAYISI YÜZ BİNLER OLDU, YAKINDA MİLYONLU RAKAMLARLA İFADE EDİLECEK’

“Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek.”

“Düşmanlarımızı sevindirmek için aleni yürütülen faaliyetleri sizler de görüyorsunuz. Kimse Suriye’de Amerika’nın, Rusya’nın, Fransa’nın ne işi var dediğini duydunuz mu? Duymadınız. Ama iş Türkiye’ye gelince ne işi var yaygarasını duyuyorsunuz.”

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

“Bu ülkede maalesef, “Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiğim kadar’ diyebilecek kadar alçalabilen ve ne yazık ki şu anda Meclis’te yer alabilen kişiler var. Aynı kişi bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım diyerek ülkemizin yürüttüğü mücadeledeki safını yıllar öne belirtmiştir.”

“Şehitler tepesinin neyin ifade etiğini belirterek bu sözü söylüyorsa ortada vahim bir durum var demektir. Şehit kelimesi Kur’an-ı Kerim’de kimi yerde şahit, kimi yerde örnek kişi anlamlarında tam 56 defa geçer. Üç ayette ise Allah yolunda canını feda edenleri tarif etmek üzere ‘Şuheda’ ifadesi yer alır.”

‘ATATÜRK ÇANAKKALE’DE ASKERLERİMİZE NE DİYORDU?’

“Gazi Mustafa Atatürk Çanakkale’de askerlerimize ne diyordu. ‘Ben sizlere ölmeyi emrediyorum’ diyordu. Acaba sen partinin geçmişinden bile bir habersin. Biz bu şehitleri ta Hendek’te, Selçuklu’da, Osmanlı’da verdik, Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz Bay Kemal. Ama sen şehadeti, bilmezsin. Sen şehitliği bilmezsin, bunu anlaman da mümkün değil çünkü sende o inanç yok.”