Erdoğan’dan ‘Suriye ordusu ile YPG anlaştı’ iddiası hakkında açıklama

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 11:30 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ordusu ve YPG anlaştı iddiası hakkında, “Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız” dedi.

‘Suriye Ordusu Tabka’ya giriş yaptı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir. Muhataplarımıza Barış Pınarı Harekatımız hakkında da kapsamlı bilgi vereceğiz. Türk dünyası içindeki dayanışmanın her geçen gün daha da pekişmesi, iş birliğimizin daha da güçlenmesi bizler için iftihar vesilesidir.

“Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor”

Erdoğan, Suriye ordusu ve YPG anlaştı iddiasına ilişkin, “Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız.” dedi.

‘Suriye ordusu Menbiç’e girdi’ iddiası… ABD askerleri engel olamaya çalıştı… Rus uçakları İdlip’i vurdu

Yabancı basının ülkemize 600 üzerinde havan topunun atılmasına kör kalmaları anlaşılır gibi değil. Biz bunları dünyaya anlatmaya devam ediyoruz. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler. Biz doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmaz.

‘ Amerika ve Rusya ile olan görüşmeleri arkadaşlarımız sürdürüyor’

Siz bir NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız, bu teröristlerin yanında mı yer alacaksınız? Tabii cevap veremiyorlar.

Şu anda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 550’ye ulaştı.

NATO Genel Sekreteri ziyaretimize geldi. Gayet güzel açıklamalar yaptı. Onun duruşu çok farklı. Üye ülkelerin bazılarının duruşu çok farklı. Biz bu noktada dik duracağız. Özellikle teröre ve teröristlere karşı. Bizim Kürtlerle bölgede savaşmak diye bir şey yok. Terör örgütü ile savaş olmaz, mücadele olur. Savaş devletler arasında olur. Amerika ve Rusya ile olan görüşmeleri arkadaşlarımız sürdürüyor.

Graham’dan Türkiye’ye bir tehdit daha: Trump’ın kararı Türkiye için oyun değiştirici olacak