Erdoğan’dan sığınmacılar için şimdi de ‘huzurlu ortam’ açıklaması

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:36 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 4:51 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınmacılar konusu ve emeklinin bayram ikramiyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacılar konusu ve emeklilerin bayram ikramiyesine ilişkin konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün “Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler. Bunun için bir çalışma yapılıyor” demişti. Erdoğan, Soylu’nun açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Süleyman Bey’in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye’deki briket evlerin bitmesiyle birlikte oraya dönüşünü sağlayacağız ve huzurlu ortam sağlanınca kendileri de oraya gönüllü olarak dönecektir.”

Erdoğan daha önce Suriyeli mültecileri göndermeyeceklerini açıklamıştı. Erdoğan, 18 Nisan’daki açıklamasında ise “Türkiye 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yerlerinden edilmiş kişiye geçici ev sahipliği yapmaktadır. Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM YOK

Erdoğan’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklaması hatırlatıldı, bir artış olup olmayacağı soruldu. Cumhurbaşkanı, ”Bakan Bilgin ne dediyse doğrudur” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamasına göre bayram ikramiyeleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1100 lira olacak. İkramiyeler 28 ve 29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.

Erdoğan seçim mesajı verdi, altılı masayı hedef aldı