Erdoğan’dan sel açıklaması: Ağaçlar söküldü, yerine çaylıklar yapıldı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 2:40 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 4:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kıbrıs’a mesajları olduğunu söyleyen Erdoğan, Rize ve Almanya’da meydana gelen sel felaketine ilişkin konuştu.

Almanya’daki sel felaketine ilişkin Merkel ile bir görüşme talebinin olmadığını söyleyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs’a seyahatimiz var. Geniş bir heyetle Kuzey Kıbrıs seyahatini gerçekleştireceğiz. Birinci gün Kuzey Kıbrıs parlamentosunda milletvekillerine hitabımız olacak. Bunun yanında Kuzey Kıbrıs’a müjdesini orada parlamentoda vermek istiyorum. Ön çalışmaları bitirdik. Salı günü de her yıl yaptığımız törenlerimiz var.

Felaketin boyutunun Almanya’da çok büyük olduğunu duyduk. Rize’deki sel felaketinde de kendi ilçem dahil olmak üzere 2 kaybın dışında 6 tane vefatımız var. 3 bakanımız orada. AFAD’ın çalışmaları da var. Rize böyle felaketlerle karşı karşıya. 220 metreküp yağmurla karşı karşıya kalındı. Çay bitkisi ve gübreleme tekniği sebebiyle de aldığı o yağmurla azot bir balçığa dönüştü. Balçığa dönüşmesi de yatay kök olan bitkiyi aşağı doğru indiriyor. Ağaçlama çay arasında yok. Eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı şimdi onlar kalmadı, söküldü. Yerlerine çaylıklar yapıldı. Şu an itibariyle de çaylıkların kendi dayılarımın evlerinin altındaki yerler de olmak üzere onlar da kaydılar. Ciddi manada onlarda da zarar söz konusu”

Rize’de selden etkilenen vatandaşlara kaynak aktarımı

Rize’de çevre yolu böyle çöktü! Kayıp 2 kişi aranıyor

Avrupa sele teslim: Almanya’da 103, Belçika’da 12 can kaybı