Erdoğan’dan S-400 açıklaması: Yolculuk hazırlığı devam ediyor, şu tarih diye zorlamazsanız iyi olur

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 12:04 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 12:04 pm

Bosna Hersek ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan alınan S-400 savunma sistemleriyle ilgili, “Yolculuk hazırlığı, yükleme çalışmaları sürüyor. Şu tarih diye zorlamazsanız iyi olur. Nereye konuşlanacağını MSB ve Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

​Erdoğan, “Balkanların barış, istikrar, huzur ve refahı bizim için son derece önemlidir. Ülkemizin bu coğrafyada yaşanan gelişmeleri uzaktan seyretme lüksü yoktur” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, S-400’lerin teslimatıyla ilgili şunları söyledi:

“Yolculuk hazırlığı, yükleme çalışmaları sürüyor. Şu tarih diye zorlamazsanız iyi olur. Nereye konuşlanacağını MSB ve Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor. S-400’ler uçakla getirilecek. Ülkemiz, bölgemiz ve özellikle dünyamız için hayırlı olsun.

“Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının koordineli bir şekilde devam ettiğini ifade ederek,

“Şu anda sondaj gemilerimiz arama, tarama çalışmaları ile koordineli olarak kendi yol haritası içinde bu süreci devam ettiriyor. Bu konuda sağdan soldan bazı rahatsız edici sesler çıkabilir ama bu seslerin hiç birisinin bizi bu yolumuzdan alıkoymayacağını daha önce de zaten açıkladık. Bugün de aynı noktadayım, aynı şeyleri söylüyorum” dedi.Yunanistan’da dün yapılan seçimlere değinen Erdoğan, “Sayın Miçotakis yüzde 40’a yakın bir oy oranıyla şu anda seçimi kazanmış durumda. Dün akşam kendisini aradım, tebrik ettim. Temennim odur ki inşallah Yunanistan’da yeni bir süreci dayanışma içinde devam ettiririz. Şu anda seçimin ardından tabii ki görüşmelerimizi ilgili arkadaşlarımız vasıtasıyla da sürdüreceğiz. Arzumuz, isteğimiz Ege’de ve Akdeniz’de herhangi bir sıkıntıyı bundan sonraki süreçte asla yaşamayalım” ifadelerini kullandı.

<>
<>