Erdoğan’dan Özgür Özel’e açık davet! Suat Özçelebi o çağrıyı analiz etti!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 2:48 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 2:48 pm

Haber: Ceren Ural

Siyasal Analist Suat Özçelebi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e yaptığı daveti analiz etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e kapımız açık, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” dedi. Konu hakkında TELE1’e açıklamalarda bulunan Siyasal Analist Suat Özçelebi, yumuşak dilin bir algı yönetiminin parçası olabileceğine dikkat çekti.

Özgür Özel ve Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze görüşecek

Siyasal Analist Suat Özçelebi açıklamasında şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanının bunu artık söylemde değil eylemde göstermesi lazım. Özel ile bir araya gelecekse bir araya gelmenin Çankaya Köşkü’nde olup olmaması Sayın Özel’in talebiyle ne kadar gerçekleşebilir bundan da inanın çok emin değilim. Özel’in Saray’a gelip gelmemesi de başka bir polemik konusu olarak bizi bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu ve benzeri durumlarda yumuşama, muhalefete belli bir kapı aralama gibi şeyleri çok yaptı ama hiçbir zaman sonunu görmedik. Bu tür bir yumuşama Türkiye’nin çok işine yarar. İktidar ve muhalefetin işbirliği içinde sorunla çözme iradesi ama maalesef Cumhurbaşkanının bugün grup konuşmasının bir kısmında da buna ilişkin çok umut verici ifadeleri olduğunu söyleyemeyeceğim. Bu iktidar ikilemini, yerel ve merkezi iktidar gibi kendilerini iktidar zannediyorlar, bir şey yapabileceklerini sanıyorlar bir şey yapılacaksa biz yaparız dili ve üslubu maalesef beni çok umutlu kılmıyor.

“TÜRKİYE’Yİ AK PARTİ YÖNETİYOR DİYEMEZ DURUMA GELDİ”

Seçim sonucunun analizinde de Cumhur İttifakı söylemini öne çıkarmaya başlamanın. MHP ile Ak Parti’nin kazandığı belediyeleri toplayıp en çok belediye bizde demenin buna dayalı; artık şöyle bir şeye ihtiyaç duymak zorunda kalmış durumda Cumhurbaşkanı  ilk kez ‘Ak Parti 1. partidir, Ak Parti şu kadar belediye kazanmıştır, Türkiye’yi Ak Parti yönetiyor’ gibi bir söylemden çok yanında ortağı olmadan bu söylemi ifade edemez duruma gelmiştir.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ