Erdoğan’dan Özel’e: Özür borcun var

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 4:31 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 5:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP protokolünde yer alması üzerinden CHP lideri Özgür Özel‘i hedef aldı. Erdoğan, “Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Konferans Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e verdiği sokak röportajındaki sözleri nedeniyle 18 gün tutuklu Dilruba Kayserilioğlu üzerinden yüklendi. Erdoğan,  Kayserilioğlu’nun CHP’nin etkinliğinde protokolde yer almasını da eleştirdi.

“Sadece partimize, sadece Cumhur İttifakı’na oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf, Türk siyasetine yakışmamıştır.” ifadesini kullanan Erdoğan, fotoğrafın Türk demokrasisine hiç yakışmadığını söyledi.

ÖZEL’E YÜKLENDİ

Erdoğan, “Bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Millet ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı, hakareti himaye edeni affetmez. Sadece partimize oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den 100 yıl sonraki genel başkana mektup! Bahçeye gömdüler

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın teğmenler hakkındaki sözlerine yanıt

Kaynak: HABER MERKEZİ