Erdoğan’dan muhalefet liderleri toplantısına gönderme: Başkaları başka toplantılar yapıyorlar

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 3:18 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 3:18 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” metnine imza atmak için bir araya gelen muhalefet partisi liderlerinin toplantısına gönderme yaptı. Erdoğan, “Biz bu toplantıyı yaparken başkaları başka toplantı yapıyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Şule Belgeseli’ özel gösterimi programında konuştu. Erdoğan konuşmasında “İnancın, düşüncenin, mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken bir diğer tarafta da başkaları başka toplantılar yapıyorlar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi’nde Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın Şule Belgeseli 28 Şubat Özel Programı’na katıldı. Programda konuşan Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında, maruz kaldıkları onca şantaja, baskıya rağmen milletin emanetine yiğitçe sahip çıkan ve daha sonraki yıllarda ebedî âleme uğurladığımız, 54. Hükûmet’in Başbakanı, Millî Görüş Hareketi’nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mıza, ‘Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam’ diyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime, ‘Darbe olursa tankın üzerine çıkarım’ diyen Hasan Celal Güzel Beyefendi’ye siyaset, medya, bürokrasi, fikir dünyamız içindeki namus ve karakter sahibi herkese bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BAŞKALARI BAŞKA TÜRLÜ TOPLANTI YAPIYORLAR”

Erdoğan şöyle devam etti:

“Biz bugün burada fikrin, inancın, düşüncenin mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken, bir diğer tarafta da başkaları başka türlü toplantılar yapıyorlar. Fakat bizler, siyaset kurumunun ne anlama geldiğini gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Az önce, Şule belgeselinde de izlediğimiz gibi bu ülkede demek ki bu bağımsızlık mücadelesini fikrin, düşüncenin, inancın verenler olduğu gibi maalesef bunun tam aksinin mücadelesini verenler var. Kıyamete kadar da olacak, bunu da bilelim. Fakat bunlar böyledir diye biz yolumuzdan hiçbir zaman geri duramayız. Ve aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Unutmayalım, siyaset kurumu 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalesinin aktörlerinin hak ettikleri cezalara çarpıtılması için bizim dönemimizde üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir. Millet iradesine kastedenler işledikleri suçların hesabını, milletin vicdanı yanında tarihte ilk kez hukuk önünde de vermek zorunda kalmışlardır. Böylece Türk demokrasisi rüştünü ispat ederken, siyaset müessesesi de 1960’tan beri süregelen bir burukluğundan kendini kurtarmıştır.”

HDP’den altılı muhalefet zirvesiyle ilgili açıklama