Erdoğan’ın sözleri sonrası Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 23 Aralık 2018 Pazar 11:15 am - Güncelleme: 23 Aralık 2018 Pazar 2:18 pm

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında, katıldıkları televizyon kanalındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Metin Akpınar hakkında açılan soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın talimatıyla başlatıldığı bildirildi.

Oyuncu Metin Akpınar’ın katıldığı bir televizyon programında iç savaş ve darbe çağrısında bulunduğu iddia edilmişti.

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar burada yaptığı konuşmada “Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” ifadelerini kulanmıştı.

DEİK Mali Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracakmış. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bedelini ödeyecekler. Şimdi git bunun bedelini öde” açıklamasında bulunmuştu.

İşte cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama:

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AKPINAR, NE DEMİŞTİ?

Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında “Bireylerin geleceklerini tayin edecekleri rejim demokrasidir. Bu kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga, dövüş olmaz biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonları yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz” demişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Maili Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında sanatçı Metin Akpınar’ı hedef gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK 2018 Yılı Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sanatçı Metin Akpınar’ı hedef gösterdi. Metin Akpınar’a “Beni ipe götürmek senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsvettesi” diyen Erdoğan, “Bunun bedelini ödeyecekler” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin operasyonlarına maruz kaldık. Gezi Parkı’ndaki 12 tane ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı.

GEZİYİ HEDEF ALDI

Polisimize kurşun sıktılar, caddeleri, iş yerlerini, insanlarımızın vergileriyle alınan o belediye otobüslerini yaktılar, yıktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları siz nasıl savunuyorsunuz? Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar. Güneydoğu’da hendekleri açan neyse, anamuhalefetin başı da odur.

Beni ipe götüreceklermiş. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde.