Erdoğan’dan Merkez Bankası itirafı: Talimatlara uymuyordu

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2019 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2019 Çarşamba 3:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağımsız bir kurum olması gereken Merkez Bankası’nın başkanının talimatlarına uymadığı için görevden alındığını söyledi.

Belgeler yayınlandı… Yeni Merkez Bankası Başkanı Uysal hakkında çok konuşulacak ‘intihal’ iddiası!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın verilen talimatlara uymadığı için görevden alındığını söyledi. Erdoğan daha önceki beyanlarında Merkez Bankası’nın bağımsız bir kurum olduğunu savunuyordu.

Erdoğan kendi getirdiği sistemden rahatsız: Yeni yollar arıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş’in 14. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Merkez Bankası Başkanlığı’nda yaptığımız görev değişikliğinin özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz doğru değil. Davul birinde tokmak başkasında. Bedelini kim ödeyecek siyaset ödeyecek. Mutluluğunu kim yaşayacak bankadaki yaşayacak. Yok böyle bir şey! Verilen her türlü karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır. Böylelikle faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan bu konuda verilen talimatlara uymayan arkadaşımızın değişmesi konusunda böyle bir adım attık. Şimdi kim savunuyor bunları hep faizciler. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa sürede göreceksiniz.

Tek hanelere düşürmek zorundayız ve bunu başaracağız. Faizciler bundan rahatsız olabilir. İstedikleri, kadar rahatsız olsunlar kararlıyız bu işi bitireceğiz.

Bundan sonra Merkez Bankası ekonomi programımıza çok daha güçlü destek verecektir.

Merkez Bankası’nda tıkanıklık vardı bedelini Türkiye ödüyordu.

Sadece siyasi düşüncesinden dolayı insanları çocuğunun nafakasından mahrum etmek partizanlığın en aşağılık halidir.