Erdoğan’dan Fransız dergisi Le Point hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma 11:53 am - Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 12:15 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da yayımlanan Le Point dergisinin yayın yönetmeni Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Le Point dergisinin 24 Ekim’deki sayısının kapağında Erdoğan’ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi.

Şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunu işlediği bildirilen dilekçede, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu ifade edildi.

‘ERDOĞAN’IN ONUR, ŞEREF VE SAYGINLIĞINI RENCİDE EDİCİ İFADELER KULLANILDI’

​Emsal mahiyetteki Yargıtay içtihatları gözetildiğinde, atılı suçun yasal unsurlarının gerçekleştiği hatırlatılan dilekçede, şüphelilerin kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı belirtildi.

Etienne Gernelle ve Romain Gubert’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak yazdıkları yazıyla Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı işaret edilen dilekçede, haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Rwanda katliamını izleyen Fransa… Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi” ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.