Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “beşli çete” davası

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 2:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Dava ile ilgili TELE1’e konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, ” Hakim, “Meclis yetkisini kullanma cüretini ortaya koymuştur”  dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine toplam 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Davanın nedeni, Kılıçdaroğlu’nun 22 Mart’ta grup toplantısında yaptığı konuşma ve 31 Mart’taki Twitter paylaşımı.

Erdoğan asgari ücret için dün dediğini bugün değiştirdi

“KEŞKE MAHKEMEYE VERSE”

Kılıçdaroğlu, 22 Mart’taki grup toplantısında Erdoğan’ı eleştirmiş ve şunları söylemişti:

“Bir taraftan tefecilere faiz ödüyorsun, diğer yandan köprüden geçmesen de havalimanından uçmasan da para ödeyeceksin. Bu paralar sadece 5’li çeteye giden paralar değil. Önümüzdeki seçimlerde hala AK Parti’ye MHP’ye oy verirseniz, bu soygunun tarafı olursunuz. Oligarklar paralarını Londra’ya götürdü. O paraları da buraya getireceğim. 5’li çetenin hamisi ve pazarlamacısının adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Keşke mahkemeye verse.”

“5’Lİ ÇETENİN TAHSİLDARI OLURSUN”

Kılıçdaroğlu 31 Mart’ta yaptığı paylaşımda kendisine “O, vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu” diyen Erdoğan’a, “Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!” şeklinde yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu’na açılan 1 milyon liralık dava hakkında TELE1’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı  Celal Çelik, davanın hakiminin savunma dahi almadan değerlendirme yaptığını belirterek, “Meclis yetkisini kullanma cüretini ortaya koymuştur”  dedi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Hakim dava dilekçesi geldiği gün daha bizim savunma hakkımızı kullanmamıza izin vermeden bir değerlendirme yapma cüretini ortaya koyuyor açıkçası suç işliyor. Elbette bu hakimle ilgili gereğini yapacağız. Türkiye’de Meclis haricinde hiç bir makamın bir Milletvekiline yönelik değerlendirme hakkı yoktur. Meclisin yetkisini kullanma cüretini ortaya koymuştur. Hakim genel başkanı uyaracakmış. Hangi cüretle uyaracak nasıl uyaracak. Bir kere hakimler asla uygulanamayacak bir tedbir kararı veremezler. Genel Başkanı yıpratmaya yönelik hakiminde araç olarak kullanıldığı bir girişimle karşı karşıyayız. Bir hakim Erdoğan için böyle bir karar verilseydi o hakim yarım saatte açığa alınıp ihraç edilirdi. Elbette bunu biz kazanacağız elbette hakimin ceza almasını sağlayacağız. Biz tüm davaları kazanacağız.”

“ZENGİNLEŞME ÇABASINDA OLAN LİDERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Çelik, Kılıçdaroğlu’na açılan 1 milyonluk dava ile ilgili iki lider arasındaki fark yorumunu yaparak, “1 milyon liralık bir dava ile karşı karşıyayız. Aslında güzel bu çünkü bizim Genel Başkanımız 5 kuruşluk dava açtı Erdoğan 1 milyonluk dava açıyor.  Bir tarafta paraya tamah etmeyen sadece alın teriyle kazandığıyla geçinmeye çalışan bir liderle karşı karşıyayız. Diğer tarafta her ne pahasına olursa olsun zenginleşme aracı içerisinde olan siyasiyle karşı karşıyayız.” dedi.

25 DAVADAN 24’ÜNÜ KAZANDI

 

Kılıçdaroğlu’na şu ana kadar 47 davanın açıldığını söyleyen Çelik, “Nihai olarak sonuçlanan 25 davadan 24’ünü biz kazandık. Sadece 1 tanesi aleyhimize sonuçlandı o da şu anda şu an Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde ve o davada bizim lehimize dönecek.” diye konuştu.