Erdoğan’dan kıdem tazminatı açıklaması

Yayın tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi 3:12 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi 4:44 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldığı açılışta kıdem tazminatına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı bir sisteme bağlamaktır” dedi.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında çalışanların kıdem tazminatı hakkında göz diken AKP hükümetine karşı sendikalar genel greve gideceklerini açıklamıştı. Erdoğan ise, “Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı bir sisteme bağlamaktır” sözleriyle sistemi savundu.

İşçiler 81 ilde ‘Kıdem tazminatında fona hayır’ diyecek

‘ART NİYET VARDIR’

“İşveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin” diyen Erdoğan, “İşçi-işveren çözmeyip kabineye bırakıyorsa art niyet vardır.” şeklinde konuştu

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi”ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, söz konusu projeyi, “Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz. 1300’den fazla fabrika projeye dahil olacak” sözleriyle tanıttı.

CHP’den kıdem tazminatı çıkışı

PEMBE TABLO ÇİZMEYE DEVAM ETTİ

Koronavirüs pandemisiyle birlikte halk giderek yoksullaşırken Erdoğan, pembe tablo çizmeye devam etti. “Salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum” diyen Erdoğan, “Tüm öncü göstergeler ülkemizin çok ciddi sıçramanın eşiğinde olduğunu işaret ediyor. Hedeflerimize doğru yürümekte kararlıyız” iddiasında bulundu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Salgın sonrası yeniden şekilleneceği anlaşılan siyasi ve ekonomik düzende Türkiye’nin önü açık görünüyor. Salgına rağmen ilk 5 ayda 520 yeni fabrika açıldı. Gıdadan kimyaya, mobilyadan makine imalatına varıncaya dek özel sektörümüz 8 milyar liralık yatırım yaptı. Özel sektörün yatırımlarını desteklemek üzere 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenledik. Yatırımlar hayata geçince 110 bin vatandaşımıza istihdam şansı doğacaktır.

Haziran ayının ilk 3 haftalık ihracat verileri mayıs ayına göre yüzde 25 daha fazladır. Dış piyasalardaki toparlanma inşallah bize sipariş ve talep artışı olarak dönecektir. Yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı bekliyoruz.”