Erdoğan’dan izin çıktı! Miryokefalon Savaşı film oluyor

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2020 Pazar 10:14 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2020 Pazar 10:24 pm

Miryokefalon Savaşı’nı anlatan “Türklerin Şafağı Miryokefalon” adlı filmin çekimleri Isparta’da başladı. Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha önce senaryoyu verdik” dedi.

Anadolu Selçuklu Sultanı ll. Kılıçarslan’ın, 1176 yılında, Bizans İmparatoru I. Manuel Komnenos’u mağlup ettiği savaşı konu alan “Türklerin Şafağı Miryokefalon” adlı filmin çekimleri Isparta’da başladı.

Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, AA’ya yaptığı açıklamada, ilçede Miryokefalon Savaşı’nı 42 yıldır kutladıklarını söyledi.

Miryokefalon Savaşı’nın “hem Türkiye’de hem de dünyadaki etkisini göstermek için böyle bir filmin çekimine karar verildiğini” aktaran Sezgin, filmin fragmanlarının çekimine başlandığını kaydetti.

Sezgin, “Malazgirt Savaşı Anadolu’nun Türklere kapısının açıldığı savaştır, Miryokefalon Savaşı Anadolu’nun tapusunun alınışı ve Çanakkale Savaşı da ülkemizin kurtuluşudur. Biz Anadolu’nun tapusunun alındığı bu topraklarda, savaşın etkilerini dünya devletlerine göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Filmi bu yıl tamamlamak istediklerini ancak salgın nedeniyle aksama yaşandığını dile getiren Sezgin, en kısa zamanda filmin izleyiciyle buluşmasını temenni ettiklerini söyledi.

ERDOĞAN ‘BUNUNLA İLGİLENİN’ DEMİŞ

Sezgin ayrıca, senaryonun daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verildiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha önce senaryoyu verdik. Danışmanlarına ‘bununla ilgilenin’ demesinden sonra biz bu çekimleri ön plana çıkardık. İnşallah hayırlara vesile olur. Türklerin Anadolu’ya gelişinin ateşini burada yakmış oluruz.”

Filmin yönetmeni Turgut Ural ise salgın sürecinden sonra güzel bir projeye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu savaş bizim için çok önemli, o yüzden sanatına, kostümüne, dekoruna, kullandığımız mekanlarına kadar çok dikkat ediyoruz. Bu savaşı en iyi şekilde halkımıza yansıtmamız gerekiyor. Miryokefalon, Türk tarihi için çok önemli ve bununla ilgili çok geniş bir ekibimiz var. Tarih profesörlerinden de bu savaşla ilgili yeterli derecede teknik bilgileri alıyoruz.”