Erdoğan’dan itiraf gibi ekonomi açıklaması

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2020 Pazar 4:49 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2020 Pazar 5:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgınında ekonominin durumuna ilişkin itiraf gibi açıklama yaptı.

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy’de Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin açılışında konuştu.

Koronavirüs salgını sürecinde halka yardım yapmak yerine İBAN vererek vatandaşa bağış çağrısında bulunan Erdoğan’dan ekonominin durumuna ilişkin itiraf gibi bir açıklama geldi. Erdoğan, “İkinci çeyrek ülkemiz için bir miktar sıkıntılı gözükse de sonrası aydınlıktır” dedi.

Erdoğan’ın Yeşilköy’de Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin açılışında ekonominin durumuna ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

EKONOMİK VERİLER

“Bugün bu açılış töreni bunun en somut tezahürüdür. Kubbede hoş bir sada bırakmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Salgın döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin bize de olumsuz etkileri oldu. Türkiye bu tür zorlu dönemlere aşina bir ülkedir.

Türkiye ilk çeyrekte sağladığı yüzde 4,5 büyüme ile ayrıştı. İkinci çeyrek ülkemiz için bir miktar sıkıntılı gözükse de sonrası aydınlıktır. Sağlık sektöründe de ülkemizin yıldızı giderek parlıyor. Güçlü altyapımız, genç insan potansiyelimizle geleceğe umutla bakıyoruz.

Normalleşme adımları, bu yeniden yapılanmanın gerisinde kalmamamız gerektiğini göstermektedir. 83 milyon vatandaşımıza büyük sorumluluk düşüyor. Maske, mesafe ve temizlik konusuna önem düşüyor. Sanayiden tarıma, ticaretten turizme kadar önce hızlı bir toparlanma, ardından atılım işine gireceğiz. Yarından itibaren bu adımı atıyoruz. Seferberlik ruhuyla bu sürece destek vermeliyiz. Milletimize güveniyoruz, ülkemize güveniyoruz.”