Erdoğan’dan iddialara yanıt: Erken seçim olmayacak, kendini hazırla

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 8:04 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 8:04 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van’da erken seçim iddiaları ile ilgili konuştu. Erken seçim olmayacağını söyleyen Erdoğan, son dönemde iyice gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında da yorum yaptı.

Van’da gençlerle bir araya geldiği programda konuşan Erdoğan, erken seçim iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Bay Kemal ‘Seçim tarihini açıkla’ diyor. Neyi açıklayacağım? Önümüzdeki sene haziran ayında seçim var. Erken seçim olmayacak. Kendini buna hazırla” dedi.

“SEN ADAY MISIN ÖNCE ONU SÖYLE”

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak “Sen önce söyle aday mısın onu açıkla. Şuan 6’lı masa ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz yolumuza Bahçeli ile Cumhur İttifakı ile yürüyoruz” diye konuştu.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS’E: BİZ ADAMIN LAFINA İNANIRIZ ADAM OLMAYANIN DEĞİL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer hedefi de Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis oldu. Erdoğan, “Artık bundan sonra Türkiye’nin aleyhinde herhangi bir açıklama yapmayacağız. Yeni bir şey söyleyeceğimiz yok. Biz adamın lafına inanırız. Adam olmayanın lafına değil. Seni ben Vahdettin Köşkü’nde ağırlayacağım. Yemekte mutabakata varacağız. Bundan sonra seninle ikimiz konuşalım. Tamam.

Aradan 2-3 hafta geçti. ABD’ye gidiyorsun Senato’da konuşma yapıyorsun. F-16’lar aleyhinde. Yemezler Miçotakis yemezler. 5+4 üsler kuruldu. Ne kurarlarsa kurulsun. O üsler ne için yaptığınız diye sorduğumuzda ‘Ruslara karşı’ diyorlar. Ya Rusya’ya karşı Ukrayna’ya ne yaptınız? Sözleri yalan dolan. Batı’ya güven olmaz. Bunlar AB üyeliğinde 1963’ten beri oyalıyorlar. Bunlarda dürüstlük yok. Dürüstlük bizim milletimizde var” dedi.

Saadet Partisi’nden Erdoğan ve Nebati’ye göndermeli “Hüngür Hüngür Show”