Erdoğan’dan geri adım! İhanetle suçladığı Babacan ve Davutoğlu’na teşekkür etti

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:10 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu. Erdoğan, daha önce “ihanet” ile suçladığı Davutoğlu ve Babacan’a isim vermeden teşekkür etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, isim vermeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yönelik “Ne sebeple olursa olsun kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTEKİ HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“AK Parti sandıktan hep yüzde 40-50 arasında oranlarla birinci çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı ve halk oylamasında yüzde 69’lara kadar çıkmıştır. Türkiye’nin en sıkıntılı döneminde büyük davaya omuz veren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşundan bugüne görev yapmış, oy vererek partimize destek olmuş her bir kardeşime vatandaşıma teşekkür ediyorum. Ne sebeple olursa olsun kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz.”

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Erdoğan daha önce Babacan ve Davutoğlu’na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır.”

ERDOĞAN’DAN TUHAF AÇIKLAMA

Erdoğan, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) müdürü olduğu dönemde hastane açma yetkisi olmadığı halde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK’nın başındaydın. Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim de. Zaten o kurumu çökertmesi yeter.”

Erdoğan: Bugünün Türkiyesi 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür