Erdoğan’dan gençlere tavsiye: İmkanınız olursa dünyayı gezin

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 3:40 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 3:40 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’te Genç Projeler Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada gençlere seslendi. Erdoğan gençlere tavsiyelere vererek, “Dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın” dedi. Erdoğan ayrıca sosyal medyanın tehlikeler barındırdığını da söyleyerek yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu bildirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’te Genç Projeler Açılış Programı kapsamında gençlere seslendi. Erdoğan gençlere Türkiye’yi gezip görmeleri için tavsiyelerde bulunurken sosyal medyanın da tehlikeli bir mecra olduğunu ve orasıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

EN KISA SÜREDE SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

“Tam tersi gösterilmeye çalışılsa da araştırmalar ülkemizde kişi başına basılan kitap sayısı ve kitap okuma sayısının giderek arttığını gösteriyor. Sizler altyapı ve teknolojik imkanlar bakımından çok şanslısınız. İnternet mecraları özellikle de sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında doğru kullanılmazsa tehlikeleri de barındırıyor.”

“Türkiye olarak biz de vatandaşlarımızın tamamını korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Geçtiğimiz hafta başında AK Parti olarak düzenlediğimiz bir forumda dijital hukuk, dijital ekonomi meselelerini tartıştık. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz.  Dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın kitabın kapağını açtığımız anda adım attığımız o dünyanın yerini tutamaz.”

“İMKANINIZ OLURSA DÜNYAYI GEZİN”

“Gençlerimizden internet, sosyal medyadan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Kağıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin.  Spora mutlaka her gün düzenli olarak vakit ayırın. Demli bir çay veya aromalı bir kahve eşliğinde yapılan karşılıklı bir sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Yakın çevrenizden başlayarak tüm şehirleri ile ülkemizi imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın.”

Erdoğan’ın eski doktoru belgeyi paylaşıp uyardı: Bunlara güvenmeyin