Erdoğan: İskandinav ülkeleri EYT yüzünden battı, seçimi kaybetsek de ben yokum

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 1:40 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 1:56 pm

Tanzimat dönemi şairlerimizden Muallim Naci, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ der. Yani,”İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır.” Toplumların hafızasının zayıf olmasından en çok yararlanalar da siyasetçiler oluyor genellikle. Bir süre sonra, daha önce söylediğinin tam tersini söyleyebiliyor. Ya söylediklerini unutuyor ya da toplumun unutmasına güveniyor.

AKP seçim öncesi EYT’lilerle ilgili yasayı Meclis’ten geçirerek yıllardır mağdur olan 2 milyondan daha fazla vatandaşı emekli etti. Yaşanan ekonomik krizlerden dolayı AKP’nin oylarında belirgin bir düşüşün yaşandığı dönemde EYT’nin Meclis’ten geçmesi ‘seçim hamlesi’ olarak değerlendirildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında İstanbul’da yaptığı açılışta EYT’nin çıkmayacağını kesin bir dille söylerken, sesini de yükselterek “İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Milletimin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum” ifadelerini kullanmıştı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun EYT mağduriyetini düzelteceğiz açıklamasının ardından Erdoğan adım atıp, EYT mağduriyetini seçim malzemesi yaptı.

Erdoğan EYT için ‘İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı’ dedi: İşte İskandinav ülkelerinin ekonomik verileri