Erdoğan’dan düzeltme: Aziz Sancar hocamıza, Orhan Pamuk’a verilmiş bir ödül değildir

Yayın tarihi: 11 Aralık 2019 Çarşamba 5:09 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba 5:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizin verdiğiniz bu ödüller kusura bakmayın kimseyi ikna etmez. Bu verdiğiniz ödül bir Aziz Sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk’a verilmiş bir ödül değildir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Edebiyat Ödülü’nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesini eleştirdiği önceki konuşmasında Orhan Pamuk’a ilişkin olarak değerlendirilen, “Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir” sözlerini düzeltti. Kadın şurasında yaptığı konuşmada bir kez daha Nobel’e değinen Cumhurbaşkanı, “Sizin verdiğiniz bu ödüller kusura bakmayın kimseyi ikna etmez. Bu verdiğiniz ödül bir Aziz Sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk’a verilmiş bir ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız, aldatamayacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın tartışma yaratan sözlerinin Orhan Pamuk’a yönelik olmadığını ifade etmiş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir” demişti.