Erdoğan’dan seçim kanunu açıklaması

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 2:51 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:17 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerine vurgu yaparak döviz kuru ve enflasyondaki dalgalanmalara değindi. Seçim kanunu teklifi için “Bu düzenlemede en çok CHP’li vekillerin işine yarayacaktır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

2023 seçimlerine dikkat çeken Erdoğan, “Şüphesiz her seçim önemlidir. Ama 2023 seçimleri AK Parti’nin, bunun yanında Cumhur İtttifakı’nın geleceğinin ötesinde milletimiz için bir yol ayrımını ifade edecektir” dedi. Ekonomi mesajları da veren Erdoğan, “Döviz kurundaki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan seçim kanunu teklifiyle milletvekili transferinin önüne geçileceğini söyleyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘2023 SEÇİMLERİ MİLLETİMİZ İÇİN BİR YOL AYRIMI’

Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimin istisnasız tamamında sandıktan açık ara birinci parti olarak çıkmamız milletimizin duruşumuzu takdir ettiğini gösteriyor. Yeni bir imtihanın, 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Şüphesiz her seçim önemlidir. Ama 2023 seçimleri AK Parti’nin, bunun yanında Cumhur İtttifakı’nın geleceğinin ötesinde milletimiz için bir yol ayrımını ifade edecektir.

Merkez Bankası faizi yine pas geçti!

‘KUR, ENFLASYONDAKİ DALGALANMALAR GEÇİŞ SÜRECİNİN BEDELLERİ’

Döviz kurundaki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Biz durmadık, çalışıyoruz. Fiyatlar şunlar bunlar. Sevgili vatandaşlarım bakın durmuyoruz. Bu yatırımları yaparken bu yatırımları da özellikle zaman oluyor Yap-İşlet-Devret’le bu adımları atıyoruz. Ama akılları almıyor, ‘Ne demek açıklayın’ diyorlar. E öğren de gel. Yüklenici firmaların kendi imkanları ile bu yatırımı yapıp ondan sonra da yaptığımız ihaleyle ama 10, ama 15, ama 20 senede bunun bedelini biz devlet olarak kendilerine ödüyoruz. Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor. Burada yüklenici firma bunu yapıyor. Ama köprüden, ama otobanlardan geçen vatandaş bedelini ödüyor, açık mı var, bu açığı da devlet o yüklenici firmaya ödüyor.

‘BİZ GELDİĞİMİZ NORMAL AMBULANS VAR MIYDI?..’

Şu anda burada tüm il başkanlarımız Allah için hemen hemen yatırımın eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? Siz de bu ilinizdeki tüm eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız. Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar?

‘SAF SAF SORUYORLAR: ‘YA SİZ GERÇEKTEN KÜRTLERİ DE SEVİYOR MUSUNUZ?’

Ülkemizin hiçbir ilini, ilçesini, köyünü ihmal etmeden her karış vatan toprağına hizmetlerimizle mührümüzü vurduk. Bizde ayrım yok, ne dedik? Batı’da ne varsa Doğu’da da o olacak dedik. Bazıları saf saf soruyor: ‘Ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?’ Ya Allah’tan korkun… Bizde ayrım yok. Rabbimizin tüm yarattıklarının siyahıyla beyazıyla, hepsi bunlar bizim kardeşlerimiz. Üstünlük şu kavim, bu kavim değil sadece ittika iledir. Sormak lazım onlara, siz ittikayı biliyor musunuz? Bilmezler. Çünkü onlar başka şeyle meşgul.

‘BUNLARIN BELEDİYELERİNDEKİ YERLERİ GÖRDÜK’

Sağlıkta tarihimizin en büyük sağlık reformunu yapmışız. Onlar bunun üzerine ne ekleyeceklerini açıklasınlar. Çıksınlar söylesinler. Biz merdiven altlarında adalet arayışlarını biliriz. Şimdi ise modern, gayet lüks adalet saraylarını yaparak hakim, savcı daha rahat çalışsın diye adımlar atmışız. Bunu eleştiriyorlar. Ellerinde büyükşehir belediyeleri var. Ne yapıyorlar görelim. Peynir gemisi lafla yürümüyor. Sel afetleri olduğunda bunların belediyelerindeki yerlerin ne hale geldiğini gördük.

‘BU DÜZENLEME EN ÇOK CHP’Lİ VEKİLLERİ RAHATLATACAK’

Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesinden, yeni yönetim sistemimizle ilgili pek çok düzenleme içeren bu düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kanunda yapılacak bu düzenleme en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır. Çünkü bu partinin milletvekilleri gruplar halinde başka partilere altın tepsilerde ikram ediliyor. CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında dolaştığı tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. Seçim Kanunu ile siyasi mühendislik ürünü taşınmalara ihtiyaç kalmayacak, utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız.

İttifaklar içinde yer alan partilerin sahip oldukları oy potansiyelinin çok üzerinde güç ve vekil çıkarttıkları sistemi değiştiriyoruz. Bu düzenlemede en çok CHP’li vekillerin işine yarayacaktır. Düzenlemeyi CHP milletvekillerinin alenen olmasa bile kalben destekleyeceklerine inanıyorum. Daha masada nasıl oturacaklarına bile karar veremeyenlerin böylesine köklü reformu düzenlemeleri düşünmeleri, uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir. Kılıçdaroğlu’nun tutarsızlıklarına, sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık. Milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. Umuyorum ki 2023 seçimleri ülkemizin bu karikatür tipten kurtulmasına da vesile olacaktır.”