Erdoğan’dan Doğu Akdeniz yorumu: Bu tarzı devam ettirirlerse gereğini yaparız

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 7:08 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 7:59 pm

Rize’de katıldığı bir yemek programında, “Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız” diyen Erdoğan “Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Rize İl Teşkilatı ile Yemek programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yaşananlar “Oruç Reis 23 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek.” dedi.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Erdoğan, “Oruç Reis 23 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz” dedi.

“100 yıl önce Türkiye’yi ince bir siyasetle güneyindeki enerji kaynaklarının dışında bırakanlar Doğu Akdeniz’de bunu başaramayacaklardır” diyen Erdoğan, “Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: “Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr’i nasıl yırtıp atmışsak bugün de ‘Mavi Vatan’ı aynı kararlılıkla koruyacağız. Uluslararası deniz hukuku ve yerleşik teamüller açısından ülkemiz sonuna kadar haklı. Bunu elindeki tüm imkanlarla savunacak.

Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette. Rize Havalimanı’nı 2022’ye yetiştireceğiz, bunlar Rize’ye Artvin’e geliş gidişleri çok rahatlatacak.”