Erdoğan’dan Biden’a telefonda ‘İsveç’li F-16’ sitemi

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023 Pazar 10:27 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2023 Pazar 10:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesi yaptığı ABD Başkanı Biden’a “Türkiye’nin F-16 talebinin İsveç’in NATO’ya üyeliğiyle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını” söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Erdoğan Türkiye’nin F-16 talebinin İsveç’in NATO’ya üyeliğiyle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Ukrayna’nın NATO’daki konumu, İsveç’in NATO üyeliği, F-16’ların teslimi ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik süreci ele alındı.

Liderler, Vilnius’ta yüz yüze görüşme ve Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel konuları ayrıntılı şekilde ele alma hususlarında mutabık kaldı.

Erdoğan, İsveç’in, terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde bazı adımlar attığını, ancak “PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler yapmaya devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını” söyledi.

Karadeniz’de felaket! Samsun’da sel Ardahan’da yıldırım can aldı

F-16 TALEBİ

Türkiye’nin F-16 talebinin, İsveç’in üyeliğiyle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, ABD Başkanı Biden’a, Türkiye’nin F-16 talebine yönelik gösterdiği destek için teşekkür etti.

Türkiye’nin, AB’ye üyelik konusunda ilkeli ve dürüst olduğunu ifade eden Erdoğan, AB’ye tam üyelik sürecini canlandırmak istediklerini, Vilnius Zirvesi’nde AB’nin önde gelen ülkelerinin ve AB liderliğinin Türkiye’nin üyeliğine açık ve güçlü destek mesajı vermelerini istediklerini vurguladı.

Pınar Türenç’ten Merdan Yanardağ ve TELE1 çağrısı: Oturduğumuz yerden hiçbir şey olmaz

Erdoğan’ı taklit eden genç çekti: Basketbol videosunun kamera arkası…