Erdoğan’dan ‘bayram tatili’ açıklaması

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 2:15 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Kuşlu Camii’de kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’daki aşılama oranının düşüklüğüne değinen Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline yönelik konuştu.

Erdoğan, Diyarbakır’daki aşılama oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada kademe sistemi getiriyoruz. BioNTech’ten gelen bir miktar aşı var. Sinovac’tan bir miktar aşı geldi geliyor. Bütün bunlarla beraber en yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacak. Böylece BioNTech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız. Şu anda Diyarbakır’da aşılamadaki bu isteksizliği de gidereceğiz ve vatandaşlarımızı aşı olma noktasında batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır’da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Aşıyı buralarda ne kadar teşvik edersek, rağbetle kabullenirsek buralarda da kovid daha da düşecektir. Şu an oran olarak Diyarbakır’da sıkıntımız var ama aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kurban Bayramı’nın kaç gün olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Tatil süreci 10 ile 9 gibi bu arada dolaşıyor ama bunu en azından millete seslenişte halkıma duyuracağım.