Erdoğan’dan BAE’de Türkiye’ye yatırım çağrısı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 10:51 am - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:54 am

BAE’de bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’ye yatırım çağrısında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Hedef ikili ilişkilerimizi üst seviyelere taşımak. Yatırımların artırılması konusunda güçlü bir müşterek iradeye sahibiz” dedi.

“Çok geniş bir yelpazede imzalanan belgeler birlikte çalışma arzumuzu ortaya koymuştur. Türkiye iş yapma ve yatırım konusunda son derece cazip bir mevzuata sahip” diyen Erdoğan, “Türkiye genç nüfusu ile yeni girişimlere öncülük ediyor. Kısa sürede önemli bir mesafe alacağımıza inanıyorum. Salgın bizim için yeni fırsat pencereleri açtı. Türkiye yatırımcılara önemli avantajlar sunuyor” ifadelerini kullandı.

‘SALGINI SUHULETLE YÖNETTİK’

Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye dinamik ve genç nüfusuyla ileri teknoloji geliştiren yeni girişimlere öncülük ediyor. Ekonomik açıdan birbirini tamamlayan ülkeler olarak kısa sürede önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. Her alandaki ekonomik bağlantılarımızın güçlendirilmesi için biz de gereken adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen sanayi üretimi, nitelikli istihdam kapasitesi ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülkedir. Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar Türk ekonomisinin dayanıklılığını açıkça göstermiştir. Hızlı karar alma mekanizmalarımız ile üretim, yatırım ve istihdamı teşvik eden adımlarımızla salgın sürecini suhuletle yönettik.”

‘ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTIYOR’

“Türkiye özellikle Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışında olan yatırımcılar için önemli avantajlar sunuyor” diyen Erdoğan, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin de arttığını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti:

“Daha önce Türkiye’yi tercih etmiş şirketler ülkemizi yönetim merkezi olarak görmekte, bu kapsamda yatırımlarını genişletmektedirler. 239 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım çekmeyi başarmış ülkelerden biriyiz. Türkiye iş kurma ve iş yapma fırsatları bakımından son derece cazip mevzuata sahiptir. Altyapı ortamını iyileştirmeye yönelik adımlarımız uluslararası yatırımcılara ilave fırsatlar sunuyor. BAE özel sektörünün Türkiye ile ticari ortaklıklar tesis etmenin faydalarına tüm boyutlarıyla vakıf olduğunuza eminim. Liderlerin görevi ticaretten savunmaya turizmden enerji ve ulaşıma kadar her alanda işbirliğinin üzerinde yükseleceği ahdi zemini tesis etmektir.”

Erdoğan ile Veliaht Prens arasında neler konuşulduğunu BAE basını yazdı