Erdoğan’dan Ayasofya açıklaması: Gediğine koyduk

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 9:01 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 8:54 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’nın Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte konuştu. Erdoğan, “Nice büyüğümüz Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını ömrünü adamıştı… Fatih Sultan Mehmet Han’ın emanetini yeniden gediğine koyduk” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’nın Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlediği ‘’Zindandan Mehmed’e Mektup Sergisi’’ ve ‘’Reis Bey’’ tiyatrosu gösterimi etkinliğinde konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Necip Fazıl Kısakürek’i anarak başladığı konuşmasında ölümünün yıl dönümünde Ayasofya’da hatim duası yapılacağını belirterek, “Üstad verdiği bir konferansta Ayasofya için şöyle diyordu: ‘Ayasofya açılacak öylesine açılacak bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek’ Hamdolsun tam da üstadın dediği gibi Ayasofya açıldı” dedi. Erdoğan, Kısakürek’in edebiyat alanı dışında tarih yazımında da etkili bir isim olduğunu iddia ederek, “Tarih alanında yazdıkları geç kalmış bir hesaplaşmanın vasıtasıydı. Silinmiş çarpıtılmış hatta ters yüz edilmiş bir tarihi asli haline döndürmek gibi çetin bir vazifeye talip olmuştu. Cumhuriyet Türkiyesi, tek parti ve siyasetle ilgili hakikatleri korkusuzca dile getirdi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kısakürek’in yaşamı boyunca baskı gördüğünü belirterek, “Şiirinin gücüne eserlerinin kalibresine mücadelesinin örnekliğine rağmen sırf baskılara boyun eğmediği aydın zorbalığına teslim olmadığı için takunyalı, gerici ve süper mürşit gibi aşağılamalara maruz kaldı” dedi.

GEDİĞİNE KOYDUK

“Siyasetten edebiyata hayatın her alanında kalabalıkların içerisinde yalnız kalsak da mücadele vermeliyiz” diyen Erdoğan, Ayasofya’ya ilişkin şunları söyledi:

“Hatırlarsanız nice büyüğümüz ömrünü Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını adamıştı. Bu mücadelenin sonunu göremeden ölüp giden nice isimler oldu. Ama onların verdiği mücadelenin izini takip ederek onların açtığı yoldan ilerleyerek işte bugün Fatih Sultan Mehmet Han’ın emanetini yeniden gediğine koyduk”

 

 

 

AKP’li Tayyar, Kaftancıoğlu paylaşımı sildi