Erdoğan: Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 2:19 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 2:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aksine, aşı tedariğinde sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” diyerek  “Elimizde yeteri derecede aşı var” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Biontech, Almanya’dan onun verilmiş sözü var. O da inşallah gelecek. Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek” diye konuştu.

Yerli aşı çalışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini ve Eylül- Ekim gibi üretime geçileceğini beklediğini söyledi.

SAĞLIK BAKANI TEDARİKTE GÜÇLÜK YAŞANACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş, aşı tedarik çalışmalarında önümüzdeki 2 ay güçlük yaşanacağını söylemişti. Koca, “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor” demişti.

YERLİ AŞI İÇİN NİSAN AYI DEMİŞTİ

Eylül- Ekim gibi üretime geçileceğini kaydeden Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada da “İnşallah en geç nisan ayında kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız” demişti.

‘KAPANMADA EN KÖTÜ İHTİMALLE TÜRKİYE’DEYİM’

Bir gazetecinin “Tam kapanmada İstanbul’da mısınız?” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” dedi.

“GÜNEY KIBRIS’A GÜVENMİYORUM”

Cenevre’de üç gün süren 5+1 Kıbrıs toplantısına ilişkin de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ben Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum. Doğru konuşmadılar. Ben yine netice alınacağına ihtimal vermiyorum. Dürüst değiller. Referanduma da saygı duymadılar. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman, bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmadıkça bir anlaşmaya varmak mümkün değil.”