Erdoğan’dan Arnavut muhabire: Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba…

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 8:00 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 2:02 am

Arnavutluk’ta bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir muhabirin Türkiye’nin Arnavutluk’ta yatırımlarıyla ilgili sorusuna “Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba ama kardeşlik hukuku farklıdır” yanıtını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. İki lider daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda Arnavut bir gazeteci, Erdoğan’a “İlk sorum sayın Erdoğan’a. Arnavutluk’a verdiğiniz destek, hiç kimsenin verdiği destekle kıyaslanamaz. Acaba Avrupa Birliği, sizin verdiğiniz bu destekten dolayı endişelenmeli midir? Sizin bu yatırımlar sonucunda bir kazancınız var mı? Geride bir şey kalır mı? Bence kardeşten alınan borçların da belli bir seviyesi olması lazım” sorusunu sordu.

Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye yaptırım süreci 2 Şubat’ta başlıyor

“BİZİ TERS KÖŞE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN…”

Soruya gülerek yanıt veren Erdoğan, “Öyle bir soru sordun ki futbolda ters köşe diye bir anlayış vardır. Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba, ama kardeşlik hukuku farklıdır. Kardeşlik hukuku arasında öyle destekler vardır ki bu kardeşliğinizin gereği olur” dedi.

“BURALARDA BİR ŞEY ARAMANIN ANLAMI YOK”

Erdoğan, “Ancak bir diğer ilişki olur ki, o da borçlar hukukuna dayalı olur. Şu anda bizim bu deprem felaketinde yaşanan olay, borçlar hukukuna değil, kardeşlik hukukuna dayalıdır. Biz de kardeşlik hukukuna dayalı olarak eserleri inşa ettik. Tarihi eserlerin inşası da kardeşlik hukukuna dayalı olarak inşa edilmiştir. Buralarda bir şey aramanın bir anlamı yok. Kardeşiz, ne zaman nerede ne olacak bunun sorgulanması da yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Telefon ve internet aboneliklerine yeni düzenleme

“DERİNDEN YARALAMAKTADIR”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile yapılan görüşmelerde FETÖ ile mücadeleye değindiklerini, FETÖ’nün Arnavutluk’taki faaliyet alanı bulabilmesinin kendilerini derinden yaraladığını savunan Erdoğan, “Bu örgüt demokrasimizi hedef alan başarısız bir darbe girişiminde bulundu. Bu terör eylemi sırasında 251 vatandaşımızı şehit ettiler. Arnavutluk’ta FETÖ’nün hâlâ faaliyet alanı bulabilmesi, bizi ve evlatlarını şehit veren ailelerimizi derinden yaralamaktadır. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk’taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir. Arnavutluk’tan, ülkedeki FETÖ yapılanmasına karşı hemen harekete geçerek, ilişkilerimizin bu sebeple gölgelenmesine meydan verilmemesini bekliyoruz. Elinde masumların kanı olan bu yapının sadece Türkiye’ye değil varlık gösterdiği her ülkeye büyük bir tehdit oluşturduğu aşikardır” dedi.

Benzin zamlarıyla böyle dalga geçtiler! Erdoğan, Erdoğan, Erdoğan

“OYALAMA TAKTİĞİ DEVAM EDİYOR”

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik tutumu konusundaki bir soruya Erdoğan, “Burada AB’nin yaklaşım tarzından öte bizim için NATO’nun yaklaşım tarzı önemli. Çünkü Avrupa Birliği henüz Türkiye’yi üye olarak kabul etmiyor ki. Oyalama taktiği devam ediyor. Biz NATO’nun güçlü bir üyesiyiz” yanıtını verdi.

7 ANLAŞMAYA İMZA ATILDI

Öte yandan Türkiye ile Arnavutluk arasında afet ve acil durum yönetimi, medya, devlet arşivleri, kültür ve sanat, güvenlik, gençlik ve spor ile protokol alanında 7 anlaşmaya imza atıldı. Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama huzurunda ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Karamollaoğlu ‘teşekkür’ yayınladı: Sadece bir lider geçmiş olsun dememiş