Erdoğan’dan 3600 ek gösterge için tarih

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 3:02 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 3:02 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi. 3600 ek göstergenin öğretmenleri de kapsayacağını vurgulayan Erdoğan, yıl sonuna işaret etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz eğitimde günü kurtarmanın değil istikbalimizi garanti altına almanın derdindeyiz. Bütçelerde aslan payını eğitime ayırdık. 2002’de eğitim bütçesi 7.5 milyar lira iken 2021 yılında bu rakam 147 milyar liraya yükseldi. Yüksek öğrenimi de dahil ettiğimizde bu yılki eğitim bütçemiz 211 milyar lirayı aşıyor. Ana muhalefetin başındaki zat sen 3600 sayılı ek göstergenin neyin sözünü veriyorsun? Biz kuru kuruya söz vermeyiz. Biz yaparız. Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Bizim için asıl olan evlatlarımızla birlikte geleceğimizi de emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin motivasyonudur. Bu süreçte öğretmelerimizden talebimiz büyük ve güçlü Türkiye’de özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmeleri. Onları yarına en donanımlı şekilde hazırlamalarıdır.

“YÜKÜ ÜSTLENİYORUZ”

Ülkemizde artık herhangi bir okul türüyle ötekileştirme, adaletsizlik yoktur. Hangi lisede okursa okusun evlatlarımızın tamamı eşittir, aynı hak ve imkanlara sahiptir. Eğitimde eşitlik ve adaleti tüm yönleriyle tesis etmek hükümetimizin öncelikli görevi olmayı sürdürecek.2053 ve 2071’i gençlerimizle inşa edeceğiz. Her evladımızdan sporda sanatta bilimde becerilerini ilerletmesini istiyoruz.

İşsizliği düşürmek için mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerin dört yıl boyunca aldıkları ücretin işveren üzerindeki yükünü kaldıracağız. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. İkinci olarak mesleki eğitim merkezlerinin kalfa olarak devam eden öğrencilerin aldıkları ücretleri de iyileştireceğiz. Artık asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklar.