Erdoğan’dan 12 Eylül’ün yıl dönümünde bir anayasa değişikliği çıkışı daha

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 2:41 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 2:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen “Yeni Anayasa Sempozyumu”nda konuştu. Erdoğan yeni anayasa çağrısı yaptığı konuşmasında “Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen “Yeni Anayasa Sempozyumu”nda konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve bakanlar tarafından sık sık dile getirilen ancak çalışmalara başlanılmayan yeni anayasa tartışmaları üzerine “Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik” dedi.

Yeni anayasa sinyali!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik. Bir sağdan bir soldan mantığı ile 50 kişinin idam edildiği, neredeyse her hanenin yaşanan acılardan nasibini aldığı o günler hafızalarımızdan asla silinmedi, silinmeyecek. Ulucanlar Cezaevi’nin, Mamak, Diyarbakır Cezaevi’nin dili olsa da o günleri anlatsa. İdamından sonra yargılandığı suçla ilgisinin olmadığı ortaya çıkan gençlerimizin vebali, darbecilerin yakasını öteki dünyada da bırakmayacaktır. 12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde hala konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik. Tüm siyasi partilere, sivil topluma, akademi mensuplarına sesleniyorum, en ideal anayasa metnini bulmak için konuşalım, tartışalım, müzakere edelim”