Erdoğan’a verilen çiçeğin perde arkası ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Nisan 2021 Cumartesi 12:59 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2021 Cumartesi 12:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma çıkışı konuşma yaptığı sırada bir grup gazeteci yanına gelerek çiçek verdi. Tepkiyle karşılanan o görüntülerin arka perdesi ortaya çıktı. Organizasyonu Fahrettin Altun yapmış.

 

Medyakoridoru’ndan Canan Kaya, bugün kaleme aldığı yazıda çiçeğin neden Erdoğan’a verildiğini yazdı. Gazetecilerin çiçeği Erdoğan’a değil de Fahrettin Altun’a verileceğini, ama Altun’un gazetecileri Erdoğan’ın yanına götürdüğünü yazdı.

Kaya’nın yazısının bir kısmı şöyle:

‘’Teşekkürün nedeni ise basın kartı sahibi olan gazetecilere Covid-19 aşısı için öncelik tanınmasıydı. Erdoğan da çiçeğin verilmesinin ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a dönerek “Ne tatlı bir sürpriz ya. Tabii bizim de bunun karşılığını vermemiz lazım. Biz onu hallederiz” diyordu. Benimle birlikte bu videoyu izleyen birçok meslektaşım, benzer duygularla görüntülere sosyal medyada tepki gösterdi, Medyakoridoru da haberi “Basın kartlı bazı ‘gazeteciler’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür çiçeği verdi!” başlığıyla verdi.

Peki asıl görevi siyasileri ve devlet görevlilerini denetlemek, soru sormak ve hak arayışı gütmek olan gazetecilerin, hakkı olan bir şeyi sanki lütufmuş gibi almasının karşılığında çiçek veriyor olması ne kadar doğru ve etikti? Üstelik gerçekten gazetecilik yaptığı ve riskli bölgelerde çalıştığı halde sırf basın kartı olmadığı için bu kapsama alınmayan meslektaşlarımızın hakkı aranması gerekiyorken… Devletin keyfiyete dayalı basın kartı verdiği ve önceliği olan gazetecilerin aşı konusunda mağdur olduğu bir ortamda, Cumhurbaşkanı’na çiçek verilmesi elbette rahatsız edici bir görüntüydü. Ayrıca gazetecilerle siyasiler arasında daima belli ölçüde olan o mesafenin korunuyor olması da gerekiyordu. Aksi takdirde onları ne eleştirme, ne de yaptıkları hataları özgürce haberinize yansıtma şansınız kalmıyor ne yazık ki.

Tweet’in ardından dün akşam üzeri telefonum çaldı. Arayan bir meslektaşımdı. Telefonda, Haberciler Platformu adına aradığını ve olayın aslının eleştirildiği gibi olmadığını ve tamamen yanlış yansıtıldığını belirtiyordu. Asıl amaçlarının basın kartı sahibi olmayan ve sigortası 212’den ödenmeyen gazetecilere de öncelik verilmesi için İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme yapmak olduğunu belirten ve ismini gizli tumak isteyen meslektaşımın telefonda aktardığı açıklama aynen şöyleydi:

“Geçtiğimiz ocak ayında basın mensuplarının koronavirüs aşısında öncelikli gruba alınması için İletişim Başkanlığı ile görüşmemiz olmuştu. İlk etapta sarı basın kartı bulunan meslektaşlarımız aşı programına alındı. Ancak bizim isteğimiz, bütün basın mensuplarının “basın kartı” şartı aranmaksızın aşılanmasıydı. Bu doğrultuda dün hem basın mensuplarının aşı programı kapsamına alınması, hem de hala aşı kapsamına alınmayan ve “basın kartı” olmayan basın mensupları arkadaşlarımızın işlemlerinin hızlanması noktasında İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a nezaket ziyaretinde bulunduk. Bize verilen bilgiye göre; basın kartı olmayan meslektaşlarımızla ilgili Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yapıldığı, kurumlardan liste istendiği ve aşı tedariğine göre mümkün olan en kısa zamanda bütün basın mensuplarının aşı kapsamına alınmasının planlandığı belirtildi.”

Yazının tamamı