Erdoğan’a ‘müjde’ yanıtı: Yine verdi gazı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 9:11 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2021 Cumartesi 2:48 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjdeye siyassilerden tepki yağdı. HDP’li Garo Paylan, “Yine verdi gazı” açıklamasını yaparken, CHP’li Veli Ağbaba ise yapılan zamları hatırlattı.

HDP’li Paylan, Erdoğan’ın “müjde” açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde açıklamasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yine verdi gazı… Yemediğini söyleyebilen kimse yok mu etrafında??” dedi.

Meliha Okur ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “420 Milyar metreküp doğalgaz rezervi. Harika haber. Lütfen doğalgaz için aldığınız ÖTV’yi geri çeker misiniz?”  ifadelerini kullandı.

CHP’li Veli Ağbaba’da yapılan zamları  hatırlatarak, “Öyle bir keşif ki; buldukça zam geliyor, buldukça zam geliyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de bulunduğunu açıkladığı ‘müjde’ öncesinde, “Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum” ifadesini kullanmış, daha sonra ‘müjde’yi duyurmuştu.

 

Erdoğan yine doğalgaz ‘müjdesi’ verdi

 

21 Ağustos’ta Dolmabahçe’de kameralar karşısına geçen Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hemen tespit kuyuları açmaya başlayacağız. Üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır” demişti.

İlk olarak Eylül 2004 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Akçakoca açıklarındaki sondaj sonucunda Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini “Yıl sonuna kadar doğal gaz karaya çıkartılacak” sözleriyle duyurulan ‘müjde’nin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmak için arkadaşlarımız canla başla çalışıyor” ifadelerini kullandı.