Erdoğan’a ‘kasa fırlatma’ olayında savcı tutuklama istedi mahkeme serbest bıraktı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 9:53 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 11:44 am

Mersin’de bir esnaf ekonomik kriz nedeniyle isyan etmiş, açtığı pankart ve fırlattığı kasa nedeniyle gözaltına alınmıştı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen esnaf, bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin’de polisler tarafından “Her yer açlık, her yer işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama her yer… Korkmuyoruz” pankartı asması engellenen esnaf, bozuk para dolu plastik kasasını yere atarak “Ecevit’e kasa atanlar bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor” diye isyan etmişti.

TUTUKLAMA İSTEDİLER ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur‘un haberine göre esnaf bu eylemi sonrası gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan esnaf bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avcu, “Ülkenin düştüğü durum beni üzüyor. 12 yıldır işletmecilik yapıyorum. Sokağın gerçeklerini görüyorum. Ülkenin gerçeğini kendim üzerinden anlattım. Ben insanları görüyorum, canım yanıyor. Akaryakıtı görüyorsun, doları görüyorsun, vatandaşın halini görüyorsun. Asgari ücret 4250 lira, 2500 lira emekli maaşı alanlar var, insanlar ekmek alamıyor, üzülüyorum” şeklinde konuştu.

Avcu “Dolar 2 lirayken esnaf kasa atıyordu dolar bugün 17 lira. İnsanlar çaresiz, insanlar korkuyor. Nasıl ses çıkaracağını da bilmiyor. Şu an toplumun yüzde 65’i, 70’i Erdoğan’ı istemiyor. Artık yeter diyor” diye konuştu.

Bir zamanlar Erdoğan’ı savunan esnaf isyan etti: Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum

‘ÜLKE GERÇEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK İSTEDİM’

Avcu “Bu eylemle ülkenin gerçeklerini gün yüzüne çıkarmak istedim. Ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak, demokrasiyi, özgürlükleri bir noktada birleştirmek ve bir ses çıkarmak istedim. Bir ülkenin insanlarını susturmak, konuşturmamak ülkeyi susturmaktır. Bunun için üzgünüz. Olmasa iyi olurdu” dedi.