Erdoğan’a ihtarname çekmek isteyen vatandaş, noterde gözaltına alındı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2020 Pazartesi 8:56 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 8:56 pm

Erdoğan’ın seçim döneminde sarf ettiği sözleri nedeniyle, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” diyerek ihtarname göndermek isteyen yurttaş noterden gözaltına alındı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, İstanbul’da yaşayan Nuri Başkapan, Sarıyer 2. noterliğine giderek Erdoğan’a ihtarname göndermek istedi. Başkapan, göndermek istediği ihtarnamede Erdoğan’ın ‘tarafsız bir cumhurbaşkanı gibi davranmadığını’ söyledi.

“Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyorum”

Erdoğan’ın seçim döneminde sık sık kullandığı, ‘İllet, zillet…’ gibi sözleri kabul etmediğini ifade eden Başkapan, bunları yazıya dökerek Erdoğan’a, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi.

Noter ise bu ihtarnameyi Erdoğan’a gönderemeyeceklerini Başkapan’a iletti. Başkapan, “O zaman bana bunu yazıyla bildirin” deyince noter, polis çağırdı.

“Hakaret etmedim, ihtarname çekmek istedim”

Olay yerine gelen polisler, Başkapan’ı Sarıyer Polis Karakolu’na götürdü. Başkapan hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ işlem başlatıldı.

Başkapan duruma tepki göstererek, “Hakaret etmedim. Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanına ihtarname çekmek istedim. Bunun gerekçeleri de ihtarnamede yazılı” diyerek kendini savundu.

Konuyla ilgili emniyet, savcılığa bilgi verdi. Burada ifadesi alınan Başkapan, savcılık talimatıyla saatler sonra serbest bırakıldı.