AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan,  zamların “istisnai bir sıçrama” olduğunu öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklamalarda bulundu. Halk enflasyon altında ezilirken Erdoğan, zamların istisnai olduğunu öne sürdü. Erdoğan, “Fiyatlardaki istisnai sıçramayı bir an önce ortadan kaldırarak yatırım istihdam  üretim cari fazla yolu ile büyüme programımıza odaklanacağız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“BALON SÖNECEK”

Tüketim ya da üretim amacıyla dışarıdan ürün alıyorsunuz. Denge bozulduğunda fiyatlar her yerde faiş bir biçimde yükseliyor. ABD’de açıklanan son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamları sonucun ulaştığı boyutları göstermektedir.Yağdan şekere kadar pek çok konuda böyle bir durum ortaya çıkmıştı. Bizim önceliğimiz en pahalı malın olmayan mal olduğundan yola çıkarak vatandaşın temel ihtiyaç malzemelerine kesintisiz ve en uygun şartlarda ulaşmasını sağlamaktır. Öte yandan aç gözlü bir kesim de vardır. Kimi zaman yalan haberlerle panik oluşturarak, kimi zaman ellerindeki malları stoklayıp piyasaya vermeyerek kimi zaman aralarında anlaşıp fiyat artırarak haksız kazanç peşinde koşanları denetime aldık. Serbest piyasa sisteminde bu tamahkarlarla mücadele ediyoruz. Sorun çoğu zaman hukuki değil de ahlaki olduğu için arzu ettiğimiz sonuçları almakta zorluk çekiyoruz.

Fiyatlardaki balon sönecek… Düzelme yaşanana kadar vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlamaya sürdüreceğiz. Gereksiz paniklerin önüne geçecek düzenlemelere hız vereceğiz.

Fiyatlardaki istisnai sıçramayı bir an önce ortadan kaldırarak yatırım istihdam  üretim cari fazla yolu ile büyüme programımıza odaklanacağız

KANAL İSTANBUL’DA ISRARCI

Kanal İstanbul projesi gemi trafiği ve ülkemizin jeopolitik önemi bakımından kritiktir.

Beşer yıllık planlamalar ile 2053 yılına kadar 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız.

Amacımız ülkemizin dünyanın gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkeleri arasında yerini almasıdır.

İLAVE İSTİDAHDAM TAAHHÜ EDEN FİRMALARA PRİM DESTEĞİ

İlave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay itibarıyla sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşe giren her bireye 1 veya 2 yıl istihdam garantisi oluşturmuş olacağız. İşverenlerimizin yeni phrogramımızdan istifade etmeye çağırıyoruz.

2B ARAZİLERİNDE SON TARİH 31 ARALIK

2B arazilerin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresini de 31 Aralık tarihine kadar uzatma kararı aldık. Tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilerimize ecri misil bedelinin yarısına 10 yılsüreylle kiralama imkanı getirdiğimiz Hazine taşınmazlarına başvuru süresini kaldırıyoruz.

ÇİFTÇİLERE SATIN ALMA İMKANI

3 yıl süreyle Hazine taşınmazını kullanan çifçtilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanını getiriyoruz. 10 yıllık süreyi dolduranlar satın alabilecektir.”