Yürekten haykırışa ‘zorunlu yazılı’ açıklama

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 1:01 am - Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 12:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediği ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ sözleriyle gündem olan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Ancak İnce, önceki gün ‘Kendim de AK Partiliyim, açık açık destek veriyorum ama kırıldık, üzüldük. Umutla oraya varmıştık. O tepkiyi beklemiyorduk’ diye açıklama yapmıştı. Bir gün sonra farklı bir açıklama yapan İnce’nin ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ sözünün nasıl çarpıtıldığı ise merak konusu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu bana çok abartılı geldi. Keyif çayı bu. Bu çayı iç.” dediği Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce’den bir açıklama daha geldi.  İnce, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya girişleri sırasında, minibüs ve servis esnafıyla karşılamak için yapmış olduğumuz görüşmenin bugün kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer alması bizleri derinden üzmüştür” dedi.

‘Eve ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafa Erdoğan’dan yanıt: Al bu keyif çayını iç

“ESPRİLİ BİR DİLLE KARŞILIK VERDİ”

Erdoğan’a söylediği “Eve ekmek götüremiyoruz” sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen İnce, şöyle konuştu:

“Dün irticalen söylediğim ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ cümlesini mecazi olarak kullandım. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da bu cümleme istinaden esprili bir dille ‘keyif çayı iç’ diyerek karşılık verdi. Hiçbir şekilde de gergin bir atmosfer oluşmadı. Fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı. İnşallah bizler de külliyede Sayın Cumhurbaşkanımıza kayısı ikram edeceğiz. Hayatlarında esnaf kapısından girmemiş, halkın derdine derman olmamış, derdiyle dertlenmemiş insanların elbette bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla olan muhabbetimizi bilmesi beklenemez.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Görüntülerin çarpıtıldığını ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleyhine kullanıldığını iddia eden İnce konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Videonun tamamını izlemeden, kesintiler yaparak Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kirli bir siyasi silah olarak kullanmışlardır. Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak dün olduğu gibi bugün de liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin. Esnafımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında oyacağız, esnafımızın sorunlarına çözeceğine de inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın görüntülerinin tamamı seyredildiğinde de görüleceği üzere dosyamızı kabul etti ve vekillerimize gerekli çalışmanın yapılması için gerekli talimatları verdi. Bu servisçi esnafımıza verdiği değeri göstermektedir. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kesinlikle bir sorunumuz olmaz, olamaz. Tekraren altını çizerek söylüyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yürümeye devam edeceğiz.”

GÖRÜNTÜLERİN TAM HALİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Mesut İnce ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen diyaloğun tam hali paylaşıldı. Görüntülerin tam hali, paylaşılan videonun kurgu olmadığı kanıtlamış oldu.

 

Erdoğan’ın “Keyif çayı iç” dediği servisçi konuştu: Beklemiyorduk; kırıldık, üzüldük