Erdoğan’a desteğin ardından DSP’den üst düzey istifalar!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 6:43 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi 1:20 am

Demokratik Sol Parti (DSP) Lideri Önder Aksal, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı. Aksal’ın açıklamasının ardından partinin üç genel başkan yardımcısı istifa etti.

DSP ve AKP sabah saatlerinde bir araya geldi. Görüşmeden sonra DSP Genel Başkanı Önder Aksal Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı milletvekilliği seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Onur İste partideki görevinden istifa etti.

İste, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”

DSP’de ilk fire! ‘Bu ihanettir, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz’

İSTE’NİN ARDINDAN TAMBOVA DA İSTİFA ETTİ

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova da istifa ettiğini açıkladı.

Tambova, “Genel Başkanın PM’nin onayı olmadan Cumhur İttifakı’na katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve tanımıyorum” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de istifasını Twitter’dan duyurdu. Karakülçe, “Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Dilara Tambova, KRT TV’ye konuk oldu. “DSP’nin Erdoğan’ı destekleme kararı almasında bir kişisel çıkar mı var” sorusuna Tambova şu yanıtı verdi:

“AMA MANZARA BUNU GÖSTERİYOR”

“Daha güzel haberlerle DSP’nin anılmasını ve burada başka mevzuları konuşuyor olmayı isterdim ve geçmiş dönemde birlikte görev yaptığım insanların çıkar üzerinden böyle bir faaliyet yürüttüğünü söylemekten de kendimi imtina ederim, çok üzüntü duyarım. Ama vaziyetin gösterdiği ne yazık ki bu, Manzara bunu gösteriyor. Biz geçmiş dönemde bu anayasa değişikliği sürecinde, referandum sürecinde hep muhalefetten yana tavır almış ve o konuda çalışmalar yapmış birisiyiz. Nihayetinde 2018 seçimlerinde, seçimlere katılamadığımız için Millet İttifakı’nı ve cumhurbaşkanı adayını desteklemiştik. O günden bugüne esasında baktığınız zaman iktidar ve muhalefet cenahında değişen bir şey yok. İktidar yine bildiğini okumakta. Hatta daha olumsuz yere evrilmiş durumda. Bu arada Millet İttifakı’nın yol kazaları olmamış mıdır? Olmuştur. Onları da zaman zaman eleştirmişizdir. Bunlardan bize göre rahatsız edici olanı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ilan edildikten sonra belki de ilk ziyaret etmesi gereken partilerden biri olan DSP’yi, Ecevit’in mirası olan DSP’yi ziyaret etmemesi ya da bu cenaha yeterince ilgi göstermemesi hem kendisini seçilme yönünden belki zora düşürecek hem de bir taraftan iktidarın CHP’yi marjinal partilerle özdeş gösterme çabasına da hizmet etmiş olacağı yönünde dostane eleştirilerimiz de var. Bu, Cumhur İttifakı’na teveccüh göstereceğimiz ya da oraya meyledeceğimiz anlamına gelmezdi.

“KADIN HAKLARINA ÖZELLİKLE HASSASİYET GÖSTEREN KİŞİ VE TEMSİLCİLERİZ”

Benimle aynı düşüncede olan arkadaşlarım uzun süredir partide bu görüşün, DSP ilkeleri ile bağdaşmayacağını, Ecevit’in mirasına ters düşeceğini, onu bırakın kişisel olarak biz Atatürk ilkelerine, çağdaş medeniyete ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmış, kadın haklarına özellikle hassasiyet gösteren kişi ve temsilcileriz. Temsil ettiğimiz parti de böyle bir parti. Dolayısıyla biz kişisel görüşümüzü parti kimliğimiz ile muhafaza ederek parti içinde gerekli uyarıları yaptık. Ama nihayetinde Sayın Genel Başkan bu konuda ne kadar kararlı olduğunu bugün bizlere de göstermiş oldu.”

 

DSP Erdoğan’ın Ecevit arşivini unutarak Cumhur İttifakı’na katıldı