Erdoğan’a bir yalanlama da eski AKP’li başkandan geldi

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 10:58 am - Güncelleme: 12 Eylül 2019 Perşembe 10:58 am

AKP’nin eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın dün belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmayı işaret ederek, “İşini yapan, siyaseti, belediyenin içine sokmayan insanların ekmeği ile oynamak yanlış. Ancak, aynı işlemin 2014’te Gaziantep Belediyesi’nde de yapıldığından haberi yok sanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, 29 ilin büyükşehir belediye başkanıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelmişti.

‘İBB Başkanı seçilince kimseye dokunmadım’ diyen Erdoğan’ın 5. ayında bakın kaç kişi işsiz kalmış

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na isim vermeden yüklenmiş ve “Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz” demişti.

Erdoğan ayrıca, “BB’de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadık, yerinden aşından etmedik” diye konuşmuştu.

ERDOĞAN’A HATIRLATTI

AKP’nin eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2014 yılını hatırlatırken, İBB’de yaşananların aynısının o dönem Gaziantep Belediyesi’nde de yaşandığını belirterek şunları yazdı:

Erdoğan, ‘insanların ahı üzerine siyaset yapılmaz’ demişti! Mardin’de kayyum 187 çalışanı işten çıkardı

“Sn. Cumhurbaskanımız, Belediyelerdeki işten çıkarmalara tepki gostermiş. Yürekten katılıyorum. İşini yapan, siyaseti, belediyenin içine sokmayan insanların ekmeği ile oynamak yanlış. Ancak, aynı işlemin 2014’te Gaziantep Belediyesi’nde de yapıldığından haberi yok sanıyorum” derken, “Sn Cumhurbaşkanım. 2014 mahalli idare seçimleri sonrası, Gaziantep Belediyesi’nde de, emsali görülmemiş bir çalışan kıyımı uygulandı. Yılların mühendisleri, daire başkanları vs. keşke, bugünkü hassasiyetinizi, o gün de gösterseydiniz. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.”