Erdoğan zamları görmezden geldi: Muhalefetin yaygara kopardığı gibi bir durum söz konusu değil

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 3:22 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 3:26 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarına gelen zamlara tepki gösteren muhalefeti hedef aldı. Zamları reddeden Erdoğan, batıyı örnek göstererek “Muhalefetin anlattığı yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koronavirüsü hafif atlattığını söyleyen Erdoğan, Emine Erdoğan’ın henüz iyileşmediği bilgisini verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere elektrik ve doğal gaz faturalarına gelen zamlara tepki gösteren muhalefeti hedef alan Erdoğan, zamları reddetti.

Olağanüstü toplantı: Elektrik şirketlerinin patronları Ankara’ya çağırıldı!

“MUHALEFETİN YAYGARA KOPARDIĞI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Elektrik ve doğal gaz zamlarında batıyı örnek veren Erdoğan, faturalarda indirim uygulandığını iddia etti. Erdoğan’ın şöyle konuştu:

“Muhalefetin spekülatif elektrik ve doğal gaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin anlattığı yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Televizyonlara baktığınız zaman batıda şu anda elektrik doğal gaz fiyatları nerelerde. Biz vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için elimizden geleni yaptık her türlü indirimi uyguladık. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz.”

“DÜNYADAN KOPUK SİYASET OLMAZ”

Hastalık süresince dünya siyasetini takip ettiğini söyleyen Erdoğan “Rusya Ukrayna kriziyle ilgili attığımız adımlar var. Bu görüşmeleri de yürütmüş oldum. Libya’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Azerbaycan ile ilgili gelişmeler olumlu istikamette yürüyor onlar bizi mutlu ediyor. Dünyadan kopuk bir siyaset ya da liderlik olmaz.” ifadelerini kullandı.

 

Isparta’daki elektrik krizinin altından da AKP’nin torpilli müteahhitleri çıktı!

Isparta’nın ardından Niğde’de de elektrik kesintisi!