Erdoğan: Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 3:15 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 3:16 pm

Atina-Ankara ilişkilerini değerlendiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapılmayacağını belirten Erdoğan, “Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘BUNDAN DAHA AÇIK BİR REST OLMAZ’

“Yunanistan’la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak toplantıyı da yapmıyoruz. Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın.

Erdoğan’ı taklit eden genç kabine toplantısında: Nebati parıltı marıltı geç şunları…

‘SUUDİ ARABİSTAN’LA İLİŞKİLERİ DEĞERLENDİRME FIRSATI BULACAĞIZ’

Çarşamba günü Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah biz de Külliye’de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız ve bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Önce ekipler, heyetler zaten geldiler. Çarşamba günü de Veliaht Prens, kendisi gelecekler. Bu bir resmi ziyarettir. Resmi ziyarete biz de resmi kabulümüzü yapacağız.”

Yandaş medya olmanın dayanılmaz U dönüşü! Manşetleri merakla bekleniyor

ENERJİ VE İKLİM KONULU EKONOMİK FORUMU

Erdoğan “Video konferans aracılığıyla Sayın Biden’ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. Yaklaşık üçer dakikalık birer tebliğimiz olacak. Bu tebliğlerimizi sunmak suretiyle iklim ve çevre konusunda ne düşündüğümüzü, neler yapmayı planladığımızı bu görüşmede video konferans aracılığıyla anlatacağız” ifadelerini de kullandı.