Erdoğan: Öğrenci misiniz terörist mi? Bir daha Gezi yaşanmayacak

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 2:30 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 2:31 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kongresinde konuştu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencileri hedef gösteren Erdoğan, “Siz öğrenci misiniz yoksa rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz?” dedi. Öte yandan Erdoğan, “Bu ülke bir Gezi olayını yaşamayacak” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan’ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Böyle tarihi bir mücadeleye ülkedeki tüm siyasi partilerin STK’ların destek vermesi gerekir. Ama maalesef ülkemizde siyasi hırsları idolojik saplantıları halkın sorunlarının önüne geçmiş bir kesim vardır.

Bunların başında CHP vardır. CHP, 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da 7/24 yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili açıklamalarına baktığınızda terör örgütü temsilcisi olanları bu ülkenin evlatları kendisinin de arkadaşları olarak tanımlıyor.

Boğaziçili öğrenci Melih Bulu’nun neden istifa etmesi gerektiğini tane tane anlattı

Terör örgütü üyesi olan bu gençleri milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak kabul etmiyoruz. Siz öğrenci misiniz? Yoksa rektörün odasını basmaya çalışan, işgale kalkışan terörist misiniz? Bu ülke, teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak, buna asla izin vermeyeceğiz. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla yola devam edeceksen buyur devam et ama biz teröristlerle beraber olmadık olmayacağız.

“GEZİ OLAYI YAŞANMAYACAK”

LGBT yok böyle bir şey. Bu ülke milli manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir. Bu ülke teröristlere teslim olmayacak. Artık bu ülke, Taksim’deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır.

Önceki Kabine toplantımızda ekonomi ile ilgili kapsamlı değerlendirme yaptık. Dün CHP’nin başındaki zat çıktı, yine tamamı yalan, yanlış ithamlarla hakikatlari gölgelemeye çalıştı. Ocak ayı ihracatımızın 15 milyar doları aşarak rekor kırdığı müjdesini vermiştik. Çiftçilerimize destek ödemesi yapılmadığını söyledi. Geçen yıl yapılan 22 milyar liralık, bu yıl yapılacak 24 milyar liralık destek ödemelerini görmüyor.

“BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ”

Yeni anayasa çalışmalarına Cumhur İttifakı ortağımızla öncülük edeceğiz. Sayın Bahçeli’nin çizdiği çerçeveyi memnuniyetle karşıladık. Süreci sabote etmek yerine olumlu katkıda bulunmak isteyenleri yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz. ”

‘Kayyum rektör’ Bulu tekrarladı: Asla istifayı düşünmüyorum