Erdoğan’ın ‘özel misafiri Barzani’ Türkiye’ye geliyor

Yayın tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe 11:19 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 2:25 am

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan AA’nın ve İHA’nın Öcalan’ın İstanbul seçimleri çağrısı hakkında, “‘Olaya ben şöyle bakıyorum; Bizim derdimiz o değil. Çünkü oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada aslında bir iktidar mücadelesi var” ifadelerini kullandı.

AKP, AA ve İHA ajansıyla ‘Öcalan’a sarıldı… HDP’den jet yalanlama: Kaybedeceklerini anladılar yalan haber servis ediyorlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve TV ortak yayınında açıklama yapıyor.

Anadolu Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğu iddia etti.

İHA ve AA’nın Öcalan’la görüştüğünü iddia ettiği Ali Kemal Özcan kimdir?

“ÖCALAN, DEMİRTAŞ’A VE DAĞA MESAJLAR VERİYOR”

Erdoğan, Öcalan’ın açıklaması olduğu öne sürülen ifadelere ilişkin, ”Ben ona (Öcalan’ın mesajına) şu noktada değerlendirmeye alırım; derim ki burada bir liderlik mücadelesi var. Bu liderlik mücadelesinde Öcalan Demirtaş’a ve dağa mesaj veriyor” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

”Olaya ben şöyle bakıyorum; Bizim derdimiz o değil. Çünkü oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında HDP – PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında da bir iktidar mücadelesine doğru bir kayma gösteriyor. Hatta daha da ileri dağ da bu işin içerisinde. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bu konuda sert açıklamaları var. Demirtaş’a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya kadar. Yani onların kendisine ihanet ettiği inancında ve bu ihaneti sebebiyle kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada, eğer siz beni destekliyorsanız, eğer benim arkamda olan bir parti iseniz sizin ne oraya ne şuraya değil, siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız. Burada bunların herhangi birinin yanında değil kendi tarafsızlığınız içerisinde olmalısınız gibi bir havanın içerisindesiniz.

BARZANİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Erdoğan “Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan uzun zamandır gelmedi. Başkanlık görevine geldikten sonra randevu talebinde bulundu. Son olarak akşam da işadamlarına bir hitabım olacak. Onlarla Haliç Kongre Merkezi’nde 1500 kişilik yemekli toplantı olacak. Bunun dışında artık programları böylece noktalamış olacağız” diye konuştu.

CEZASI BELLİ BİR SÜREYİ AŞARSA BAŞKANLIĞI DÜŞECEKTİR’

Erdoğan sözkonusu yayında CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisine hakeret ettiği iddiasını yineleyerek “Yasalarımızda küfürlerin karşılığı şu kadar yıldan şu kadar yıla bellidir. Benim belediye başkanlığım nasıl düştüyse onunki de düşer. Ben yaşadım çünkü. Cezası belli bir süreyi aşarsa başkanlığı düşecektir” diye konuştu.

ORTAK YAYIN: BEN FARKLI İSİMLER VERMİŞTİM

İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayınla ilgili de konuşan Erdoğan

yayını beğenmediğini belirterek “Bir defa yayında objektif bir yönetim anlayışı yoktu. Dakikalardan soru soruş şekillerine varıncaya kadar ciddi bir tarafgirlik söz konusuydu” dedi.

Yıldırım’ın sözlerinin kesildiğini öne süren Erdoğan “rakibinin ise öyle bir sıkıntısı olmamıştır” dedi. Erdoğan İsmail Küçükkaya için de “Bir moderatör olarak kendisini bitirmiştir. Ben farklı isimler vermiştim ama bu isimler adaylar tarafından makul karşılanmadı ve iş bu noktaya geldi” dedi.

Binali Yıldırım’ın Kürdistan çıkışı

Biraz bu işi okudum, inceledim. Hatırlayın bir defa Osmanlı’da eyaletler sistemi vardı. Bu sistem içerisinde Lazistan, Kürdistan gibi Osmanlı’nın içerisinde bu tür yerler vardır. Biz bir coğrafi referanstan bahsetmiyoruz. Bu kavramı siyasi ünite olarak kullanıyorlar bunlar. Bunu siyasi olarak kullanmamak lazım. Birbirine karıştırmayalım. Ben Rabia diyorum. Lider olarak ilk defa kullandım: Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Buna ülkemin birliğine, bütünlüğüne saygı duyan kimse karşı çıkabilir mi? Çıkar, kim çıkar? HDP çıkar. Şu anda bizim 82 milyon millet anlayışımızla bağlantılı değil. Daha da geriye giden İbrahimi bir kavramdır da. Bunlar onu anlamaktan çok çok uzaktırlar. Bayrağımız üzerinde bir tartışmaya asla müsaade etmeyiz. Şu anda ülkemizde parlamentonun içerisinde olanların bizim bayrağımızla sorunu var. Kongrelerinde bile bayrağımızı asmayacak kadar bayrağımıza saygısız. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bizim devletimiz de yok. Benim ülkemde Kürdistan diye bir yer yok.