Erdoğan yine gazeteci azarladı: Gazeteci gibi konuşun

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 11:10 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’de, Fox News televizyonu ile uzun bir söyleşi yaptı.

Erdoğan, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alması hakkında, “S-400 olayı Türkiye-Amerika ilişkilerini kesinlikle bozmamalı” mesajı verdi.

Erdoğan, konuşma yapmak istediğini anlatmaya çalıştı: I speech kürsü

Erdoğan’ın, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler hakkındaki soruya “Ama siz şu anda yargı mensubu gibi konuşuyorsunuz. Gazeteci gibi değil. Bir defa bu noktada gazeteci gibi konuşun ve benden de siyasetçi olarak cevabını alın” yanıtını vermesi dikkat çekti.

‘YARGIYA MÜDAHALE EDİLİR Mİ?’

Erdoğan, ‘en fazla tutuklu gazetecinin Türkiye’de olduğu’na ilişkin soruya yanıtında, ‘kararı yargının verdiğini’ dile getirerek, “Yargıya müdahale edilir mi? Amerika’da terörle ilişkili olduğu için içeri atılanlar yok mu? Yüzlerce, binlerce insan Amerika’da da terörle ilişkisi varsa içeri atılıyor” dedi. “Daha ileri gidiyorum. Amerikan polisi yeri geldiği zaman yerlerde süründürerek, yeri geldiği zaman silahla müdahale etmek suretiyle nice insanları kalkıp yaralıyor veya olduğu yerde öldürüyor” diyen Erdoğan, “Şimdi siz ülkemde 15 Temmuz’da ülkeme karşı bir darbe girişimi olacak, bu darbe girişiminin faillerini serbest bırakacağız, öyle mi? Bu darbe girişiminin faillerini kim tutuklama kararını veriyor, yargı veriyor. Yargının vermiş olduğu karara karşı biz niçin böyle mi yapıyorsun diyelim?” ifadelerini kullandı.