‘Erdoğan yeni sistem nedeniyle partiye yeterince zaman ayıramadı; saray ve genel merkez arasında kopukluk var’

Yayın tarihi: 13 Nisan 2019 Cumartesi 9:26 am - Güncelleme: 13 Nisan 2019 Cumartesi 9:26 am

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK’nin ardından dün topladığı MKYK’de seçim sonuçlarını değerlendirirken, parti içinde, ekonomik koşullar, strateji hataları ve MHP ile ittifakla birlikte birçok ilin kaybedilmesinde aday tercihlerinin neden olduğu, bunun da adayların belirlenmesinden önce yeterince istişare yapılmamasından kaynaklandığı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını MYK’nin ardından dün de MKYK üyeleriyle değerlendirdi. Partinin tüm birimlerinden seçim sonuçlarına ilişkin analiz isteyen Erdoğan, 26-28 Nisan günleri arasında Kızılcahamam’da, “yerel yönetim” kampında tüm belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Milletvekillerinin katılmayacağı kampta, yerel yönetimler için 2023 yılında yapılacak seçime yönelik yol haritasının belirleneceği belirtiliyor.

Parti içinde, seçimde partinin yüzde 44, Cumhur İttifakı’nın ise toplam yüzde 52’ye yakın oy almasının “başarı” olarak sayılsa bile birçok konuda özeleştiri yapılıyor. Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, daha önceki yıllarda adayları belirlemek için oluşturulan komisyonlara son iki seçimde önem verilmediği, adayların çok dar bir ekiple belirlendiği, uyarıların dikkate alınmadığı, parti yöneticilerinin bile adayları açıklandıktan sonra öğrendiği eleştirisi yapılıyor. Bu duruma gelinmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni sistem nedeniyle partiye yeterince zaman ayıramamasının neden olduğu, parti politikalarının sarayda belirlenmesi nedeniyle saray ve genel merkez arasında kopukluklar yaşandığına dikkat çekiliyor.