Erdoğan: Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar, zamanı gelince bu kapılar açılır

Yayın tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe 4:04 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 4:40 pm

Kaymakamlık kursu kura töreninde konuşan Erdoğan, “Avrupa Birliği’nin sonu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü nedeniyle gelecektir. Brexit boşuna gelmedi. ‘Kapıları açarız’ dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım siz de yüzbinleri ağırlayın, görelim” dedi.

“Uluslararası bir mücadelenin içindeyiz. Yedi düvel adeta saldırıyor. Biz de yedi düvele karşı dimdik ayakta duruyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Kaymakamlarımız şoförün yanına oturmalı, kamyonete erzak mı koyacak, kömür mü yükleyecek ondan sonra da ev ev dolaşmalıdır. İçeriden gelen sese kulak vermelidir. Kaymakam ondan sonra da kolileri, kömürü hemen oraya indirivermeli.”

“Şimdi de uluslararası mücadelenin içindeyiz, yedi düvele karşı ayakta durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bağıranlar, çağıranlar, konuşanlar… Bunların hiçbirinin buraya sınırı var mı, yok. Biz Türkiye olarak taciz ediliyorsak sessiz kalamayız. Her kazanımımız gerisinde çok büyük emek ve fedakârlık; her kaybımızda ise acı vardır.”

“Atalarımızın güzel bir lafı var, ‘Bal bal demekle ağız tatlanmıyor’ Balı getirin de yiyelim.

‘KAPILARI AÇARIZ DEDİĞİM ZAMAN TUTUŞUYORLAR’

Avrupa Birliği’nin sonu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü nedeniyle gelecektir. Brexit boşuna gelmedi. ‘Kapıları açarız’ dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım siz de yüzbinleri ağırlayın, görelim. Burada 4 milyon var.”

“2. Dünya Savaşı’nda 50 milyon kişinin ölümünden sorumlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz.”

“Devasa ülkelerin liderleri bu teröristlerin başları için masaya oturuyor ve sorunu çözmeye çalışıyorlar. Teröristi muhattap olarak karşınıza aldığınızda terörle mücadele olur mu? Böyle yapa yapa zaten bu iş bu hale geldi.”

“Bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Bizim Türkiye’de de Suriye’de de Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Batı ülkeleri yatıyor kalkıyor ‘Kürtler’. Kürt dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi terörist olarak nitelendirmiş oluyorsunuz. Bu bölgede barış için adımlar attık. Askeri seçeceğine hep en son başvurduk. Siyasete ve diplomasiye olan saygımız gereği muhattaplarımıza niyetimizi ve hamlemizi söyledik. Barış Pınarı Harekâtı öncesinde ABD, Rusya, İran ve BM’ye haber verdik.”

“Verilen sözlerin tutulmaması halinde, planlarımızı kendi imkanlarımızla hayata geçireceğimizi söyledik. “Bismillah diyerek harekatımıza başladık. Teröristi siz muhatap aldığınızda terörle mücadele olur mu?”

‘SMO İLE NE İŞİNİZ VAR’ DİYORLAR, ŞİMDİ ANLADINIZ MI NE İŞİMİZ VAR’

“Şu ana kadar ele geçirdiğimiz alan, 4 bin 220 km’ye ulaştı. 20 sivil insanımız hayatını kaybetti. Suriye tarafında 7 askerimiz, Suriye Milli Ordusu’ndan 96 kardeşimiz şehit oldu. Şimdi içeriden birileri konuşuyor ya, ‘Suriye Milli Ordusu’ ile ne işiniz var?’ diye bak gördün mü Mehmedimizle onlar göğüs göğüse çarpıştı.”

“Barış Pınarı Harekatı’nı başarıya ulaştırmış olduk. Süreci, terör örgütlerini ya da rejimi kullanarak sabote etmeye çalışanları dünya kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtiyoruz.”

‘EN BÜYÜK BEDELİ ÖDEYEN BİZİZ’

“En büyük bedeli ödeyen biziz. ABD ve Rusya ile vardığımız mutabakatların amacına ulaşması, terör örgütlerinin sınırlarımızdan başlayarak Suriye topraklarında varlığını tamamen sona erdirmesine bağlıdır. Terör örgütlerinden herhangi birini isim bayrak üniforma değiştirerek karşımıza dikerlerse biz bu oyuna gelmeyiz. Kendi bildiğimizi yapmaktan asla çekinmeyiz. Bu yolda ödeyeceğimiz bedeli ödemekten asla çekinmeyiz. Uluslararası toplumun bunca vakittir iki terör örgütünün anlaşmalı şekilde kurguladığı bir şantajın oyuncağı haline dönüşmüş olması çok acıdır. Koca devletlerin terör örgütünü ciddi ciddi sahiplenmeleri çok daha acıdır. ”

“Ülkemizi hedef alan öfke selinin sebeplerinden biri de bu gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Suriye’deki kaotik durum uzun bir süredir asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. ABD, Avrupa’dan rejime kadar pek çok kişi kendi başarısızlıklarını terör örgütünü perde yaparak saklama yoluna gidiyordu. Ne zamandan beri teröristlerle bu kadar dost oldunuz? Bunun bedelini öyle zaman gelir ki canınız yanar o zaman ödersiniz. Türkiye’ye karşı öfke nöbeti geçirenlere diyoruz ki ‘artık bu oyun bitti’ Hep birlikte ülkelerimiz ve Suriye halkı için en doğrusunu yapacağımız bir birlik oluşturalım. Türkiye’yi karşısına terör örgütlerini yanına alıp çıkacak ve kârla çıkacak kimse yoktur.”