Erdoğan: Yangının en kısa zamanda söndürülmesi tek temennimdir

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 9:56 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manavgat’taki orman yangınına ilişkin olarak yaptığı açıklama, “Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda söndürülmesi tek temennimdir.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı ‘Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni’nde açıklamalar yaptı. Antalya’daki orman yangınına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Manavgat’taki olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır.” diye konuştu.

“AÇTIĞIMIZ KUYU İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK”

Fatih Sondaj Gemisi’nden ‘Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni’ programına katılan Erdoğan ayrıca Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervine ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Engellemelere rağmen kararlı duruş sergilediklerini ve geri adım atmadan yerli ve milli imkanlarla doğal gazın bulunduğunu söyleyen Erdoğan, toplamda 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin 2023 yılında kullanıma sunulacağını, böylece dışa bağlılığın da azalacağını belirtti.

Erdoğan şunları söyledi:

“Akdeniz ve Karadeniz’deki sismik araştırmalarımızı katladık. Bizi engellemeye çalıştılar, hiçbirine eyvallah etmedik. Kararlı duruşumuzda geri adım atmadık. Yerli ve milli imkanlarla bu operasyonları hızlandırmasaydık son yıllarda elde ettiğimiz başarıları başkalarının insafına bırakmış olacaktık. Hamdolsun bunların hepsi geçmişte kaldı. Barbaros ve Oruç Reis sismik araştırma gemilerimiz denizin dibini tarıyor Fatih, Yavuz ve Kanuni gemimiz sondajını yapıyor.”